Felgi do MB 190

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich , mam jedno małe pytanko do znawców marki, a mianowicie brat chce zakupić do swojej 190 alufelgi w rozmiarze 7,5x16 ET 20 na przód i 9x16 ET 15 na tył, i nie jestem pewien czy tylne felgi zmieszczą się w obrysie tego autka, bo przednie chyba spasują, prawda? Jeżeli felgi są odpowiednie to jaką szerokość ogumienia do nich dobrać? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam!

Zmieszczą się. Tzn. ja mam 4* 7.5 * 16 cala, ale z tyłu się troszkę jeszcze chowają. Powiem tyle - z tyłu należy zaklepać rant. Opona najlepsza do tego to będzie 205 / 45R16 na przód i 215/40R16 na tył. Na tył nic szerszego, żeby nie było ocierania i mieć nadzieję, że rzadko będzie się jeździć w 5 osób (zresztą 190tką w 5 osób to tragedia).

No chyba już za późno, brat kupił felgi na allegro i jak się okazało, na tył 9-tki nie weszły z oponami 205/50 więc idą na sprzedaż dalej, wystawały dużo za dużo, nawet klepanie by nic nie dało.. Co dziwne, sprzedawca miał w swoim 2.0 te felgi i mieściły się idealnie, natomiast brat ma silnik 2.3.. możliwe aby 2.3 miały szerszy most?

Możliwe, możliwe .