Brak masy w tylnej lapie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam wlasnie taki problem w escorcie mk3... przy właczeniu swiatel lub wcisnieciu chamulca i właczenu lewego kierunku robi mi sie "choinka" wiem ze to na 100% slaba masa bo podlaczylem kabelek do kierunku i blachy na krotko i dziala ale mam taki oto problem :/... gdzie szukac z tylu tej masy ??? dodam ze wszystkie styki dokladnie przeczyscilem i nic... "choinka"

Mialem ten sam problem. Musisz wyciągnąć całą listwę, powyciągać żarówki i te blaszane sciezki albo kwasem, albo papierem, albo WD40. Następnie dokladnie wyczyscic te ząbki w ktore wpina się wtyczkę. Najbardziej trzeba zajac sie wtyczką. Trzeba ją otworzyc( na 2 zatrzaski jest z tego co pamietam) I kazdy kabelek osobno czyscic i poprawiac na łaczeniu jesli jest cos nie tak). Jesli chodzi o mase to jest to brązowy kabel (łatwo go poznasz patrząc na ścieżki na lampie - beda szly do jednego ząbka przez kazdą zarowke) Jesli bedzie cos nie tak, zawsze mozesz wziąc mase np. z jakiejś śrubki. U mnie pomoglo (dawno temu ) powodzenia

dzieki sliczne jutro z samego rana zabieram sie do roboty...