MotoNews.pl

Naprawa foteli...jaka cena?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ile moze wyniesc naprawa 2ch foteli?

bo chyba gabka mi sie przetarla i stelaz wbija mi sie w udo :/

a moze samemu sie pobawic? jak tak to skad i jakie materialy wykorzystac?

U mnie tapicer powiedział coś koło 120 za sztukę czyli 240 za 2.

i w ramach tych 240zl rozumiem ze robi wszystko na cacy tzn wklada nowe gabki, siedzisko (tzn te druciki pod spodem) i zszywa elegancko i profiluje tak zeby wygladalo jak oryginal?

ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z naprawami foteli?

Moze to nie jest az takie trudne i mozna samemu poprobowac?

U siebie sam sobie z tym poradziłem, u mnie wygladalo to tak jakby z boczku wystawał pret, okazalo sie ze w tym miejscu była rozerwana gabka. Wystarczylo zdjac pokrycie fotela nawet nie do konca a nastepnie podszyc ta gabke plotnem i zlaczyc dwa rozerwane kawalki a nastepnie na wierzch naszyc jeszcze jedno wzmocnienie. po tym zalozylem z powrotem tapicerke i nie ma sladu,. zabawy przy tym bylo na 2-3 godziny i trzyma tak juz drugi rok

a ja mam jakos dziwnie zapadniete sprezyny i siedzi sie bardzo nisko co mi osobiscie nie przeszkadza ale jak jedzie moja starsza to nic nie widzi hehe i kuka przez kierownice

hmm...chyba rozbiore ten fotel i zobacze....jesli mi sie nie uda to wtedy oddam w fachowe raczki

btw a taka gabke na fotele gdzie mozna kupic?

Cytat:
2006-07-31 07:41:36, zniesmaczony pisze:
[cut]

btw a taka gabke na fotele gdzie mozna kupic?

u tapicera lub w hurtowni tapicerskiej

Cytat:
2006-07-31 08:22:04, retrospect pisze:
u tapicera lub w hurtowni tapicerskiej

a ile taka gabka moze kosztowac?

Cytat:
2006-07-31 17:31:18, zniesmaczony pisze:
a ile taka gabka moze kosztowac?

google Twoim przyjacielem

gabka_w_arkuszach_120_x_200_x_2_cm

re(tro)spect

Ja niedawno naprawiałem 2 fotele i zapłaciłem 120zł. Tapicer wstawił jakieś bandaże usztywniające gąbkę i siedzenia są jak nowe. Z siedziskami nic nie robił bo są wporzo.