Gdzie znajduje się w Accencie czujnik poduszki powietrznej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Accenta 94. Ktoś wie gdzie znajduje się czujnik poduszki i jak on wygląda?

zapewne tam gdzie w 90% aut ... czyli kanał centralny okolice ręcznego... wszelkie operacje w okolicach tylko po odpięciu klemy, bedzie to miało wymiary ok paczki papierosów i bedzie strzałka na tym wyraźna oznaczająca kierunek jazdy (forward) i kable do niego idące będą w żółtym peszelu pewnie ...bo wszytko od poduszek idzie na żółto... w poniedziałek jak bedziesz miał nadal problemy daj znac poszukam w manualu

W niedziele postaram sie poszukać. Obawiam się, że dałem sie wpuścic w maliny. W skrzynce bezpiecznikowej są dwa gniazda bezpiecznikowe od poduszki. Auto ma jedną i włożony jest jeden bezpiecznik, drugie gniazdo jest puste. Po włożeniu drugiego zczyna mrugać kontrolka od Air Baga a za chwile świeci się stale. Brak czujnika, poduszki czy jakiś błąd czujnika?

coś nie kumam ? od poduchy jest jeden bezpiecznik na 100% nie matakiej opcji zeby były 2 bezpieczniki od kazdej poduszki

a moze jeszcze 3 bezpiecznik od napinaczy pasów ????

cały układ SRS zabezpiecza jeden bezpiecznik i tyle.

co do kontrolki - po przekręceniu kluczyka powinna sie zapalic i po 2-3 sek zgasnąc to znaczy zwykle ze jest ok (oczywiście są magicy co wkąłdja specjamy ukłąd by to markował mimo ze poduszki nie ma ale mam nadzieje ze to nie jest twój przypadek) jak masz inaczej to znaczy pali sie na statałe to proponuje jednak serwis ASO i srawdzenie ok 50 zeta co jest nie halo....

Jest nawet miejsce na bezpiecznik od ABS-u pomimo, że auto go nie ma. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w serwisie. Niech sprawdzą co i jak.

W akcencie faktycznie są 2 bezpieczniki od air bagu i jeśli masz poduchy to oba powinny być założone(przynajmniej tak jest u mnie)-a jak się zachowuje bez tego drugiego(u mnie jesli jakiegoś brakuje to kontrolka świeci ciągle)...pozdrawiam.

P.S Pewnie masz rację arturo że to mało prawdopodobne aby każda poduszka miała osobny bezpiecznik ale faktem jest że w skrzynce są 2 miejsca oznaczone "air bag" jeden bodajże na 20A a drugi na 10A

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2006-08-06 11:57:05 ]

Mój akcent ma jedną podudszke. Jeśli włoże drugi bezpiecznik to kontrol zaczyna mrugać a po chwili pali sie stale. Natomias na jednym bezpieczniku kontrolka nie zapala się wcale.

Coś mi się wydaje że bez serwisu się nie obejdzie-prawidłowo po przekręceniu kluczyka kontrolka air bagu powinna mrugnąć parę razy a potem zgasnąć-(u mnie na tym jednym świeci na stałe nawet nie mrugnie)-jeśli okaże się że to sterownik lub poduchy to nie chce straszyć ale chyba nie opłaci się tego naprawiać-pozdrawiam i powodzenia!

ee no nie strasz, poduchy chodza po 200-300 tak samo sterownik..na dodatek sterownik sa magicy co go kasują

no dobra już nie straszę może to faktycznie błahostka-w każdym bądź razie daj znać jak się skończyło-pozdrawiam!