MotoNews.pl

Gdzie głośniki w kombi ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko dotyczące rozmieszczenia głośników w Essim kombi. Z przodu mam dwa głośniki w drzwiach, chciałbym dorzucić jeszcze dwa z tyłu. Tylko gdzie ??? Może podpowiecie jakieś sensowne rozwiązanie....

5x7 idealnie wchodza nad nadkole, szablon , wycinka w plastiku, wyciągasz filc i montujesz

Cytat:
2006-08-06 19:21:44, kholbee pisze:
Mam pytanko dotyczące rozmieszczenia głośników w Essim kombi. Z przodu mam dwa głośniki w drzwiach, chciałbym dorzucić jeszcze dwa z tyłu. Tylko gdzie ??? Może podpowiecie jakieś sensowne rozwiązanie....

są też przypadki wpakowania głośników w klapę bagażnika...
poszukaj na forum

ewentualnie w tylne slupki

tylne słupki sa do d...ki

a może półeczke wybudować

Witam
To częsty temat na forum.
Wątek z pomysłami, zdjęciami, opiniami i wyjaśnieniami jest tutaj:

głośniki w kombi

pozdrawiam
Arturek

Hmm. Mam kombi i mam gdzies podprowadzone kable na tył.
No tylko gdzie? W słupkach tylnych nie ma sladu kabli ani w drzwiach. Konczą sie gdzies?

Cytat:
2006-08-07 03:07:20, CKsrv pisze:
Hmm. Mam kombi i mam gdzies podprowadzone kable na tył. No tylko gdzie? W słupkach tylnych nie ma sladu kabli ani w drzwiach. Konczą sie gdzies?

Witam
Ja lewą kostkę do tylnych głośników miałem przymocowaną pomiędzy tapicerką a wewnętrzną blachą nadwozia - dostęp po wyjęciu skrytki na apteczkę.
Arturek

[ wiadomość edytowana przez: Arturek dnia 2006-08-07 14:32:12 ]

znalazłem coś takiego

Cytat:
2006-08-06 19:51:06, Bandit pisze:
tylne słupki sa do d...ki

wszystko zalezy co maja grac do wysokich tonow spisuja sie idealnie do srednich nieco mniej a do basow to lipa
Umnie bas produkuje skrzynia a slupki graja tylko wysokimi -tak ustawione na zwrotnicy- z przodu sa wysokie i srednie i chwale sobie ta konfiguracje