MotoNews.pl

Co na poczatek?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Chcialbym kupic tube i zamontowac jak w bagazniku ale nie mam zielonego pojecia co wybrac, czy tube i wzmacniacz czy moze tube aktywna? Mam do przeznaczenia do 450zl, radio jakie posiadam to AEG 4x50W. Y gory dziekuje za pomoc i propozycje.
Pozdrawiam.

AEG 4x50W? Tym to bym się nie "przejmowała" bo to marzenie jak wykula do 19W to będę w szoku (jak zresztą każde r/o z taką mocą, nie ma znaczenia konkretna marka).
Jak lubisz mało precyzyjny bas to możesz załadować sobie tube aktywną, ale jak zależy Ci nie na łupance bez taktu i nie w czasie i bez zgrania ze sceną to zdecydowanie subki, 25 cm wystarcza, no i jest łatwiejszy do napędzenia i rozbujania, 30 cm już może lekko spowalniać, do tego wzmacniacz i jest pięknie, ale ...
to to takie pisane patykiem po piachu, bo z tego co napisałeś niewiele wynika, albo wynika tyle że masz radio i chcesz wyłożyć kase na basior, i tu pojawia sie moje pytanie:
CO TEN BAS, KTÓRY CHCESZ DOŁOŻYĆ MA PODBIĆ? I CO TEN BAS MA UZUPEŁNIAĆ?

nie da się nic pomóc jak nie wiem jaką scene już zbudowałeś, jakiej muzyki słuchasz i jaki bas lubisz.
a z tego, co napisales mozna by wywnioskowac, że wogole nie masz nic z przodu, a wtedy znowu zakup suba byłby porównywalny do zakupu grzebienia przez łysego

Wiec zacznijmy od poczatku Slucham techno, trance i dance czasami house, interesuje mnie czysty i gleboki bas w aucie mam fabryczne glosniki ktore nie nadazaja za radiem i praktycznie nie ma zadnej jakosci dzwieku wiec mam zamiar wymienic te glosniki na takie http://www.audiosklep.pl/product_info.php?products_id=251 http://www.audiosklep.pl/product_info.php?products_id=217&osCsid=0f162b48e20a1c4044c687d3c12ed376 . Posiadam Mercedesa 190 i pole manewru mam ograniczone co do wymiany fabrycznych glosnikow bo z tylu mam aluminiowa polke wiec musze glosnik dac o tych samych wymiarach, a zas z przodu glosniki sa nad szyba wbudowane i tez nie moge dac innego wymiaru bo musialbym caly kokpit ''rozwalic''. Takie glosniki by mnie do konca nie satysfajkcjonowaly wiec cos chce dac do bagaznika i zachwycac sie czystym i pieknym brzmieniem W tych sprawach jestem zielony wiec zwracam sie o pomoc do fachowocow :=)
Pozdrawiam.

nooooo to juz rozumiem
zasada nr 1- jak chcesz rozbudowywac audio o suba to głośniki w półce są już bardzo zbyteczne, a nawet nie wzkazane, masz metalową półke to dobrze że są dziurensy na głośniki, bo będzie miało to wpływ na poprawę jakości brzmienia suba.
Mamy zawsze problem z tymi metalowymi półkami, zwłaszcza w bmw, bo na prawde trzeba juz sie mocno napocić, żeby było idealnie.
Lepiej kup za tą kase na głośniki w półce, lepsze głośniki na przód. Bo to ten przód będziesz później chciał rozbujać i podkreślić go rozbudowując o dodatkowe komponenty.
Raczej namawiałabym Cie do pomyślenia nad wrzuceniem 165 mm midbasu w drzwi na panelu.
Odezwij sie na maila, to jutro odpisze

Ania-MaxCarAudio dostalas e-maile?

ciociu moon To jest merc wiec z montarzem w drzwiach Chłopak moze miec problemy Dla nas to no problemo ale jezeli ktos jest laikiem to mozemiec powaznego zonka

Gdyby to auto bylo moje to poradzil bym sobie z montazem w dzwiach nawet mam znajomego ktory by mi pomogl, ale juz pisalem ze to rodzicow auto i nie pozwola mi na taki montaz dlatego chce tylko wymienic fabryczne glosniki 100 na mocniejsze ale takze 100, i zeby bas byl czysty i mocny to jakiegos suba do tego aktywnego lub pasywnego i do tego wzmaka. Nie mam zamiaru na to wydawac nie wiadomo ile kasy bo nie jestem zadnym pasjonatem CA, zalezy mi tylko na lepszym dzwieku niz dotychczas.
pozdrawiam