MotoNews.pl

Ile wam bieże OLEJU porównajmy wyniki i opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko czy wam tez bierze oleju ostatnio ząłozyłem lpg doessa i gdałem z kolesiem w warsztacie bo myminiałemolej na 15w40 i mowił że to normalnie ze każd esilniki biora i tzreba dolewac a moje autko ma 13 latek taże to normalne hmmm jak to jest mi bierze tak ok 1 litra na jeden cykl wymiany oleju a wyminiam co 10tys a wam beirze olej moze coś szfankuje wycieku raczej niema nigdzie bo czesto ogladam auto jak stoi albo na podosniku i raczje jest suchy silnik co sadzicie pozdrawiam

w TD- 90 od wymiany do wymiany starcza ( zawsze coś musi brakować_)
- odparuje
- wykapie
- poprostu pełniąc funkcje smarowania zostanie spalony ( przeca to normalne) .
a ile dokładnie (brakuje oleju) to nigdy nikt nie mierzył , ale jest przy wymianie ponad min.

Ja nie zauważyłem by coś brał bo zawsze leje po sam korek a na poważnie zawsze będzie mniej ale ile kto to wie

zalezy jaki silnik jak jezdzone i jaki przebieg

1.8d 270tys na budziku, od zmiany do zmiany (10tys) nic nie dolewam, a schodzi z max do min prawie, wiec nie jest tak zle

1.8d 155tys, dolewam jakies 1l na 10tys ale to przez to ze mam do wymiany jedna uszczelke i poprostu ta ilos oleju wykapie przez te 10tys

mieszcze się między wymianami - 170tyś , a może 270 tego niewie nikt! na budziku

No ja wczesniej jezdziłem na 10w40 i jak zmieniałem na 15w40 to koles z warsztatu powiedział że to że wleje 15 to moze zmiejszyć spalanieoleju hmm czy to jest prawda a moj ess niby ma 160tys ale kto wie moze ma 260tys( biedne moje autko jakis niemiec tłuk sie nim hihihihii a mój silnik to 1,6 16v

mi nic nie bierze )
leje 10W40 i to jakiś OPLA półsyntetyk )

mam 1.8d od wymiamy do wymiany dolewam 0.4-0.5,ale mam lekkie wypocenia od strony rozrządu

kiedyś czytałem Wasze posty i wynikało z nich, że każdemu wcina olej.... coś się zmieniło? nikomu nic nie wcina? a może nie chce się Wam odgrzewać tematu?

ja się przyznam, że mi bierze z 1l na 2000-3000 km i co mam powiedzieć? widać innym nie bierze

moj tez bierze ale nie wiem dokladnie ile...jestem wlasnie na etapie sprawdzania, jak policze to napisze. ale najciekawsze jest to,ze silnik nie ma zadnych wyciekow,rano nie ma niebieskiego dymku, przy przegazwaniu nie ma szarego, uszczelka pod glowica jest okaa. nie wiem wogole gdzie sie bierze ten olej... widocznie go pali, bo co innego moze sie z nim stac?