Źli ludzie pobili i obrabowali essie :/ Szyba z mk6 do mk5?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc - i na moj samochod nadszedł czas obrabowania.
Stałem sobie przed akademikiem nr 5 w gdansku (zlot modderów i overclockerów) dwie noce i drugiej nocy zdezaktywowano mi alarm, wybito szybe i skradziono ładowarke do telefonu samochodowa i szkrzynke z narzedziami. radia (o ktorym wrecz marzylem by znikło i bym mial powod by kupic nowe) nie ruszyli...

Wybili mi szybe oznaczona na rysunku na czerwono. Podzwoniłem po warsztatach, okazało się ze cena szyby to ok240-300 zł plus wstawienie. Dlaczego tak drogo? bo podobnoz te szyby to tylko orginały są dostępne... eh eh eh. Jakies rady ludzie? Błagam...?

[ wiadomość edytowana przez: igomako dnia 2006-08-22 11:06:45 ]

szkoda essiny a wiem ajk to wqrwia bo sam stracilem dwa lusterka juz, dwie anteny oraz raz mi ja ulamali

Popytaj w klubie tych ktorzy rozbieraja essy na czesci

Szybę kupisz na szrocie, ale zapewne będziesz musiał ją sobie sam wymontować, bo jest klejona i nikomu nie chce się w to bawić. Jak odczyścisz ją, to wklejenie nie powinno przekroczyć 50-60pln + ewentualnie uszczelka. Możesz spytnąć w zakładach, gdzie montują szyby. Możesz też wkleić sam (koszt kleju to 18-20pln). Zapytaj w Autoglass Jaan 80-017 Gdańsk, Trakt Św. Wojciecha 223/225 tel.309-02-51 fax 320-13-37
Car Glass - Auto szyby` 80-724 Gdańsk, Elbląska 54/64 tel.305-39-39 fax 305-39-39
Zakład Napraw Szyb Samochodowych AdAn 81-742 Sopot, Władysława IV 21 tel.550-01-38
...albo spytnij klubowiczy o samą szybę...
A swoja drogą, to ul.Leczkowa widzę rządzi nadal...Nie stawiaj w nocy naprzeciwko nr5 (kolesiowi w zimową noc znikły wszystkie 4 koła z nówki peloponeza), raczej pod 8 lub 9.
Jak Ci zdezaktywowali alarm?

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-08-21 10:29:52 ]

nie mam zielonego pojecia. po prostu alarm byl wylaczony... A włączylem go na 100% i nikt nic podobno nie słyszał.

Co do parkingu przed akademikiem nr.5 (ulica wyspianskiego, kolo auto speca) powiem wam jeszcze cos ciekawego: moj samochod nie byl jedynym obrobionym tej nocy. Obrobionych zostalo 8 samochodów i złodzieje odjechali 9... dzieki bogu ze moj nalezal do tych 8 a nie był tym 9... ludzie potracili radia, sprzet komputerowy, dokumenty, elementy caraudio i duuuuuzo innych smieci. masakra...

Grrr... Mi od 1999 jak kupiłem pierwsze auto straciłem w Gdańsku 3 radia, dwa kierunkowskazy, 3 razy tylne klosze (jeszcze mały fiat), i wiele innych przedmiotów z wnętrza.

Wyrazy współczucia.

pytanie - mam mozliwosc kupna tejże szyby od mk6. wydaje mi się że są takie same, teraz potrzebuje tylko upewnienia się u was... wiec? to są takie same szyby?
szczerze to jestem w stanie stwierdzić ze nawet od mk7 jest taka sama...
Prosze o szybką odpowiedz!

to przykre . Człowiek pracuje i klepie jakos te auta (żeby jakoś było)a taki orznie i po ptokach. Ciesz sie że nie weszli przez przez przednią szybe.

pytanie - mam mozliwosc kupna tejże szyby od mk6. wydaje mi się że są takie same, teraz potrzebuje tylko upewnienia się u was... wiec? to są takie same szyby?
szczerze to jestem w stanie stwierdzić ze nawet od mk7 jest taka sama...
Prosze o szybką odpowiedz!