Lantra air bag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!Jestem nowym furomowiczem>Posiadam Lantre 1996 1.6 16V DOHC.
Mam problemik (w sumie to 2)
po pierwsze:bawiąc sie bezpiecznikami(nie chodziła mi wycieraczka tylnej szyby)szukalem bezpiecznika i pewnie coś wyciągnąlem czego nie powinienem,bo świeci się kontrolka "air bag" i nie gaśnie niestety (a kiedyś gasła)
po drugie:zaczęło wyć(rzęzić łozysko w przedniej piaście).Jaki to jest mniej więcej koszt i czy jestem w stanie sam to wymienić(mam dostęp do podstawowych narzędzi warsztatowych)
Z góry dzięki za super rady Pozdrawiam

co do poduchy - niestety serwis tylko skasuje błąd i od 20 do 50 zł za to.

Co do piasty łożyska.... pewnie jak w coupe to jest czyli łożysko tanie ok 120-140 zł (nie polecam) łożysko droższe dobre 190 zł nie ważne jak sie pudełko nazywa czy dostawca byle w środku było SKF! Ci co sprzedają to ci powiedzą.

CO do wymiany - no powiem ci , ze bez prasy małej może być bardzo cięzko. ja mam miejsce gdzie to robią za 80 zł i to jest bardzo tanio i naprawde si enależy bo minimum wychodzi 1,5 godziny ja idzie łątwo do 2 jak są problemy....choć lubie sobie grzebać to akurat łożyska nie lubie robić sam ... raz walczyłem sam i mi wysżło chyba z 4 h i jeszcze ile było strachu ze rozwalę nowe łożysko wkładając..ech szkoda gadać

Hej!! Loysko juz wymienione(zgodnie z Twoją radą wziąlem SKF),no i skusiłem sie jednak sam je wymienić
Faktycznie roboty to z tym jest co niemiara!!!! Ale jakos poszlo(4 godz.) Najwiekszy problem byl z wyciągnięciem pierscienia zabezpieczjącego(kompletna korozja)
Także wszystko jest ok i dzieki za rady(skorzystałem)!!!
aaaaa i jeszcze chcialem dodać,że pierwszy raz wdze tak zamontowane tarcze hamulcowe!!!!,żeby ja (ewentualnie kiedyś)wymienić trzeba wyciągnąc calą piastę,wycisnać z łożyska(z wewnetrznego pierścienia)!!!!!Horror,z tym sie nie popisali!!
narka

[ wiadomość edytowana przez: mariowr dnia 2006-08-16 15:33:19 ]