| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-11 14:15:26 sprawdź przekaźnik |
rudi Espero Wloclawek | 2006-08-11 14:21:23
dobra ale który i gdzie on jest dokładnie no po czym poznam że uszkodzony ? |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-08-11 14:57:21 Przekaźnik przy nogach kierowcy, górny prawy.
Jka poznać??? kupić nowy za około 14 zeta, wstawić i zobaczyć czy zadziała. |
maskekk Pzn | 2006-08-11 21:36:56 Moze komputer nie podaje zasilania badz immo sie skopalo jesli ono blokuje pompe a nie wtryski. masz alarm ? moze on sie skopal. |
pawelroman Seat Cordoba Piaseczno/Mszczonów | 2006-08-11 22:15:50 Witam.
Teraz mam espero, ale kiedyś przerabiałem podobny problem w nexii. Teraz nie kojarzę jak biegną przewody elektryczne w espero(dopiero raz zaglądałem od spodu), ale w nexii poprowadzone były wyjątkowo durnowato. Przewód biegł od pompy nad zbiornikiem paliwa i był dociskany owym zbiornikiem do poprzecznej belki(nie znam fachowej nazwy). Po iluś latach musiał zostać przecięty krawędzią baku. Niestety stało się to w styczniu, mróz jak sk.... Oczywiście nie znalazłem przyczyny na miejscu. Było holowanko 30km,w tym przez Wawę, wpierw szukanie przyczyny, czakanie na podwodę, makabra. Na warsztacie jechałem po przewodach i wreszcie znalazłem przyczynę wywalania bezpieczników i niezalączania pompy. Zrobiłem sztukówkę, odsunąłem zbiornik wstawiając jakiś dystans i tak prześmigałem ponad 3 lata do maja tego roku, gdy mój nexus zmienił właściciela na innego. Nexię miałem od małego, tak, że taki sposób prowadzenia kabli wymyślili Koreańce a można było np zrobić otwory w powyższej belce i przez nie poprowadzić przewód. Sprawdż czy podobna bajka nie jest grana w espero. Pozdrawiam |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-08-12 00:37:05
U mnie był mały niebieski, ino chyba wyraziłem się jasno - góra, prawa strona. TYm bardziej jasno, jeśli standardowo nie masz po lewej przekaźnika od 3 stopu.... |