KOndensator.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam mam pytanie zwiazane z kondensatorami.
Czy mozna podlaczyc kondensator bez wzmacniacza? bo mam slaby akumulator a podczas postoju czesto mam zapotrzebowanie na muzyke. a glosniki moje nie sa takie male wiec troszke zrzeraja. Czekam na odpowiedzi! z góry dzieki

i wczym ten kondensator ma ci pomuc?? chcesz na zasilanie dac??? jak tak to co za problem?

[ wiadomość edytowana przez: Koz3r dnia 2006-08-17 12:50:27 ]

Cytat:
2006-08-04 11:08:38, xxManiekxx pisze:
WItam mam pytanie zwiazane z kondensatorami. Czy mozna podlaczyc kondensator bez wzmacniacza? bo mam slaby akumulator a podczas postoju czesto mam zapotrzebowanie na muzyke. a glosniki moje nie sa takie male wiec troszke zrzeraja. Czekam na odpowiedzi! z góry dzieki

A kondensator wg ciebie - to czerpie energię z powietrza ? Nie - wprost przeciwnie - ładuje się z akumulatora ! Więc zamiast się pakować w kondensator , który i tak ci nic nie da - może zafunduj sobie odrobinę luksusu i kup nowy i większy akumulator !

Cytat:
2006-08-17 13:42:50, schab pisze:
A kondensator wg ciebie - to czerpie energię z powietrza ? Nie - wprost przeciwnie - ładuje się z akumulatora ! Więc zamiast się pakować w kondensator , który i tak ci nic nie da - może zafunduj sobie odrobinę luksusu i kup nowy i większy akumulator !

A po co wiekszy akumulator skoro i tak nie bedzie on naladowany do pelna?
Kup nowy akumulator i pozbieraj sobie kaske na dalsza rozbudowe sprzetu.

[ wiadomość edytowana przez: Vanquish dnia 2006-08-17 19:56:26 ]

[ wiadomość edytowana przez: Vanquish dnia 2006-08-17 19:58:22 ]

No kondensator nieczerpie energii z powietrza ale złagodzi skutek "szarpniecia" pradu pobranego przez sprzet , a chyba o to koledze chodzi . A co do rad kolegow to tez sie pod tym podpisuje . Jak sprzet za duzo ciagnie to moze jakis aku lepszy sobie sprawic