Zestaw do mobila konkret

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec sprawa sie ma tak szukam jakiegos dobrego zestawu do mobilka obeznie mam alana 100 i antene cete jakies 140ccm i zestaw jest bardzo marny poprostu szumofon na maxa.

Szukałem na forum ale nie ma zadnej konkretnej odpowiedzi jaki zestaw jest w miare ok ??

Szukam zestawu ktory bedzie uzywany raczej w miescie

Denerwuja mnie szumy w CB na alanie 100 jak SQ podkrece to znow nic nie słysze doradzcie cos konkretnego.... apropos czy UNIDENY PRO 520 sa rzeczywiscie tak dobre na co głownie zwrocic uwage przy zakupie rada aby wyeliminowac jaknajwiecej szumow??? acha jeszcze najwazniesze che sie zmiescic gdzies do max 500zł za zestaw

jeszcze jedna sprawa co sadzicie o weteranie alanie 28??? bo juz sam nie wiem co mam wybrac

no to szerokosci bajo

[ wiadomość edytowana przez: arek137 dnia 2006-08-11 21:18:29 ]

Dobre, małe i tanie - takie promocje tylko w Erze , musisz więc wybrać to co dla Ciebie jest ważne. Mnie wnerwia jazda w mieście bez RF-gajna bo odcinając szumy SQ skracasz zasięg do kilkuset metrów (przynajmniej tak jest w W-wie).
RF-gajn umożliwia stopniowe zmniejszenie czułości radia, dodatkowo potrzebne są dobre filtry i już jesteś w domu .
Na allegro można dostać Jacksona za 400,- zł a jest to jedno z najlepszych radyjek jakie znam a miałem już kilkanaście radyjek.

oka wielkie dziki za odpowiedz jeszcze jedno wspominasz o filtrach jakie sa najwazniejsze bo z opisow na allegro niczego konkretnego sie nie dowiem bo przewaznie pisze tylko o ANL-u

radyjko nie musi byc wybajerowane wizualnie ale musi byc funkcjonalne ewentualnie poradzcie jeszcze jakas antene widziałem z tanszych ze magnum-ki sa dosc ciekawym rozwiazaniem ale czy trafnym

jeszcze raz dzieki za odpowiedz

Witam!
Jestem praktycznie nowym użytkownikiem CB. Mam Unidena 520 i antenkę Hustlera 100 na magnesie. Przy tym zestawie, z tego co zauważyłem, ogromne znaczenie ma ukształtowanie terenu ale możemy przyjąć, że w mieście do 1,5-2 km bez względu na teren słychać elegancko (tzn żadnych szumów, trzasków itp.). Poza miastem dystans odpowiednio wydłuża się. Nie mam porównania do innych zestawów ale warto wziąść pod uwagę zakup Unidena. Ja jestem jak na razie zadowolony.
Pozdrawiam

Dodam jescze, że taki zestaw na Allegro kosztuje 385 PLN.
Uniden 520 Pro XL + Hustler

jeszcze chciałem zapytac bo nie bede zakładał nowego posta co sadzicie o AUTOMATYCZNYM SQ bo słyszałem rozne opinie wiec jak to jest naprawde

Do mobila wystarczy proste radyjko. Tam nie, masz czasu operowac klawiszami i pokretlami wiec jak ktos tu polecil Jacsona to niech sobie odpowie na pytanie - PO CO ? mi tak wielkie radyjko do pojazdu i tak rozbudowane, hmmm.

Jackson ma dobry odbiornik oraz nadajnik, oraz takie drobiazgi jak możliwość dostrojenia do każdej częstotliwości i modulacji w paśmie CB
O takim drobiazgu nie wspomnę jak wbudowany reflektometr gdzie jednym ruchem można sprawdzić SWR więc w razie uszkodzenia anteny nie spali się radia.
Ale niektórzy wolą prostotę nawet gdy to zakrawa na prostactwo .

Każdy wybór jest w pewnym sensie kompromisem i to że lubię poloneza nie jest powodem do twierdzenia że jest on najlepszym samochodem albo że każdy ma jeździć polonezem. Jak by to wyglądało gdyby na zlot przyjechało kilka tysięcy samochodów i jak by to zniósł Kraków skoro i tak kolumna ciągnęła się na prawie kilkometr . Dodam że na zlocie miałem właśnie Unidena 520 i nieźle się sprawował

Cytat:
2006-08-14 19:00:02, pawel0240 pisze:
Do mobila wystarczy proste radyjko.

zależy do czego używasz radia w mobilu. nie każdy traktuje cb wyłacznie jako antymiśka
Cytat:
Tam nie, masz czasu operowac klawiszami i pokretlami

to że masz rozbudowaną możliwość ustawienia trx'a nie oznacza iż kręcisz tymi pokrętłami nonstop.

Cytat:
wiec jak ktos tu polecil Jacsona to niech sobie odpowie na pytanie - PO CO ? mi tak wielkie radyjko do pojazdu i tak rozbudowane, hmmm.

do zrobienia łączności z europą.
do wywołania swojej bazy gdzieś na bocznej bandzie
dla precyzyjnego ustawienia parametrów trx'a
do zwiększenia zasięgu przez zmianę emisji...
dla uzyskania z 4W dobrze zestrojonego jacksona 40W w szczycie modulacyjnym...

czy tyle wystarczy czy mam pisać dalej?

JerryP, jackson nie ma reflektometra.

Zgodze sie jak ktos jezdzi zawodowo !