| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2006-09-22 22:49:26 wyszukiwarka!!!! znajdziesz na pewno a jesli niechce ci sie szukac zadam pytanie czy auto szypko sie nagrzewa czy tylko płyn ucieka jesli nie to uszczelka jest ok sprawdz czy po lewej stronie pod silnikiem jest mokro jesli tak to walneła ci pompa tak jak mi a jesli pompa to uuuuuuuuu rozrzad tez radze wymienic jesli bedziesz chciał znac ceny pomp i pozostałych pierduł to pisz na priwa |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-22 23:04:26 Jakiś Ty się markon mondry zrobiłeś... a sam o dupowaty rozrząd pytasz! |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-09-23 01:10:17 jeżeli masz gaz to posprawdzaj szczelnosć na trójnikach...
sprawdź też czy chłodnica nie cieknie ( przeważniec ciekną boczki) jakieś objawy masz wskazujace na uszczelke??? biały dym za autem itp?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-09-23 09:40:12 Ja już dłuższy czas jeżdżę z uszczelką do wymiany... Olej jest czysty, więc silnika nie zniszczę...
A woda jest stale kontrolowana |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2006-09-23 11:37:12 W moim 1,8 również znikał bez sladu plyn. Wyciek miałem poprzez pompę wody.
WIELKI Pan Slawek zalatwil sprawe. |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-09-23 19:24:14 Witam.
Ja się spotkałem z innym (dziwnym) przypadkiem gubienia wody. Co prawda nie w espero tylko w poldku.Teraz po koleij: Koledze ginęła woda .Nic nie kapało ,tylko z wydechu biały dym leciał.Diagnoza uszczelka.Po wymianie to samo,no to ściągamy głowicę drugi raz i wieziemy ją do warsztatu na sprawdzenie,planowanie itp.. Mechanik stwierdził ,że głowica jest ok. i mówi ,ze może któraś tuleja cylindra jest pęknięta.Kolega oddał silnik do remontu.Po zamontowaniu silnika dupa to samo.Jak się okazało pęknięta była membrana w parowniku i woda razem z gazem lała się do gaźnika.Wpadliśmy na to przypadkiem jak zdjęty był wąż doprowadzający gaz do gaźnika,a auto chodziło na pb . Patrzymy a tu z węza woda zasuwa(prawie jak wtrysk gazu) |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-09-24 18:11:56 Odpal na pb i zdejmij rurke doprowadzającą gaz do kolektora ssącego.
Gaz nie będzie leciał jak chodzi na pb. Jak z rurki od gazu będzie leciała woda to poszła membrana w parowniku. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-24 19:38:42 Markon dobrze Ci napisał...WYSZUKIWARKA ...dużo by podpowiedziała...
Nie chcę pisać po raz kolejny tego samego...więc skopiuję swoją wypowiedź w którymś wątku ( z 10.09.2006) : "..Doświadczeniem Kolegi Rabbita (i swoim również, bo skorzystałem z jego praktyki) , wszystkim mającym podobne jak Ty wątpliwości polecam wizytę w serwisie posiadającym taki niżej wymieniony patencik /na bank mają je ASO Skoda i....Marcin 21100 /: Tester do diagnozy np uszkodzeń uszczelki p/g. KLIK! ...w pole "Szukaj" wbij hasło : A0893 202 albo "płyn reakcyjny"... Za 20-30zł ...przynajmniej jedno wykluczysz ...u mnie /a z tego co wiem u Rabbita także/ diagnoza była trafna w 100% ! ( wcześniej kilku mechaników nie potrafiło jednoznacznie zweryfikować powodu ubywania płynu chłodzącego) ...zresztą...jak polookałem Wurth posiada w swojej ofercie także inne ciekawe testery (w tym do sprawdzania szczelności układu chłodzenia) ...wystarczy tylko znaleźć stosownie wyposażony serwis ..." Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-09-24 19:42:31 ] |