| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2006-07-11 08:39:01 Witajcie!
Już od pierwszego "wsiadu" za kierownicę mojej Omesi przeszkadzały mi podwyższone boki fotela. Po prosu uwierają mnie w uda. Nie siedzę z krozkraczonymi nogami jak krowa ale też nie jak paniusia ze sklejonymi kolanami. Może wzrost ma coś z tym wspólnego? Mam trochę ponad 180cm, szupły. Fotel mam ustawiony wysoko (bo tak lubię
Lewa noga na nadkolu (no bo automat), prawym goleniem dotykam konsoli (?). Czy w Waszych fotelach siedzi się Wam wygodnie? Czy są różne profile foteli stosowane w Omegach? -- Pozdrawiam Ryszard |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2006-07-11 08:48:19 Podwyższone boki są po to, żeby na szybkim zakręcie dupsko Ci z fotela nie wyjechało. Przy wysokim wzroście opuść siodełko w dół. To nie TIR ![]() |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-07-11 10:44:52 Pierwszy raz o ile pamietam ktoś skarży się na fotele w Omedze
Pokombinuj z innymi ustawieniami fotela jak radzi miklo |
scalator Omega Radom | 2006-07-11 15:03:04 Mam 190cm też raczej szczupły.
Żadnych problemów z fotelem. Tylko, że ja opusciłem go maksymalnie i jest bardzo odsunięty do tyłu. --- Właśnie zszedłem sprawdzić Podnosząc o do góry nie odczuwam żadnego dyskomfortu, kolana również nie uderzają o deską. Z moich odświadczeń z różnymi ustawieniami wynika, że lubisz również czuć kierownicę na piersiach ![]() [ wiadomość edytowana przez: scalator dnia 2006-07-11 15:07:47 ] |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2006-07-11 15:34:44
Abslolutnie nie! Odległość mam taką jak Bozia przykazała = chwytam kierownicę od góry na wyprostowanej ręce z plecami (prawie) całkowicie opartymi o fotel. Może rzeczywiście zbyt wysoko siedzę
-- Pozdrawiam Ryszard |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-07-11 16:00:32 Ja mam 188 cm wzrostu i siedzenia sa bardziej komfortowe niż fotele w domu
Oczywiście przy tym wzroście opuszczone na maxa w dół. Pobaw się również "kołyską" czyli obniżanie i podwyższanie przedniej części fotela może jak sobie opuścisz to nie będziesz musiał ma maxa opuszczać całości?? Pokombinuj. Ja nie wiem jak bym ustawił fotel to muszę mieć opuszczony na maxa. Inaczej głową w sufit bym pewnie walił. Poza ty to rzecz gustu jak kto woli siedzieć ale tutaj to raczej się leży bardziej
Mam wrażenie że im wyżej się podniosę tym bardziej pogarsza się widoczność. Pozdrawiam |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-07-11 18:26:04 a może masz ayto po dzwonie i tenże fotel jest poprostu krzywy ?
ponadto fotele w omie to największa jej zaleta ....>>>> miód |
yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2006-07-11 21:36:25
No ja też tak uważam, cud miód... Wzrostu mam 187, fotel na maxa w dół. Ale jak moja ukochana jedzie na miejscu pasażera, to po dłuższym odcinku trochę narzeka. Kombinowaliśmy z podparciem lędźwiowym w jedną i drugą stronę, ale to jakoś nie pomogło. Może to fotele dla tych większych, bo moja kobieta ma około 160cm wzrostu |
neonitro Omega A Wrocław | 2006-07-11 22:08:33 a ja sie nie bede chwalil ze mam 201cm i w omie tyle za A podrozuje mi sie bardzo wygodnie - fotel mam na "pół" wysokosci=) |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2006-07-12 12:08:11 Witam
Skoro juz poruszono temat wysokich to i ja się dołączę. Mam 202 cm i do "małych" nie należę, poza tym mam dość długie nogi . Jak na razie nie narzekam na siedzenia w Omie.
Ustawienia: max w dół, max do tyłu i siedzisko lekko pochylone do tyłu (coby podparcie pod uda było lepsze). Przy takich ustawieniach kilkaset km bez postoju na rozporostowanie nóg to norma - w innych samochodach trasa Uć - Wawa z dwoma postojami.
pozdr Grande |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2006-07-13 08:43:56 Macie rację koledzy!
Obniżyłem nieznacznie fotel i jest znacznie lepiej. Przypuszczam, że gdybym zjechał na sam dół, byłoby idealnie, ale tak nie lubię. Dziękuję za rady. -- Pozdrawiam Ryszard PS. A już się bałem, że mam krzywe nogi |
lord_craven Giedlarowa/Leżajsk | 2006-07-13 08:59:38
Omega najlepszym samochodem jest. Sprawdzi nawet czy masz krzywe nogi |
czajnikz Opel Omega B Bogatynia | 2006-08-08 10:13:53 A ja niestety dołączyć muszę do wąskiego grona niezadowolonych Mam w B fotele recaro i przy ok 150 mk tracie już doskwiera mi ból w stawie biodrowym, czego nie obserwuje jadac np G290, gdzie siedzi sie wysoko jak na krzesle. Być może to brak regulacji kierownicy
PS jak ktoś chce zamenić czarne skórzane fotele na moje takie same recaro to niech dzwoni 502249450 Pozdro czajnikz |
danp omega b kombi polkowice | 2006-08-08 11:49:04 jak fotel recaro może być nie wygodny ???
przecież w nich tylko spać nie bardzo można ale jeździć to sama rozkosz pasują do dupska jak ulał |
czajnikz Opel Omega B Bogatynia | 2006-08-12 00:34:22 i tu danp-ie poruszyłeś drażliwą kwestię Pasujądo dupska o ile pasują do dupska bo jak nie pasują to roskoszy niema. Do mojej mie pasują bo i mała niestety nie jest. |