Odklejona podsufitówka :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troszke już była brudna więc postanowiłem ją przeczyścic vanishem. Troche przedobrzyłem i sie poodklejała w kilku miejscach. Widac to na fotkach. Jak to naprawić? Myślałem żeby żelazkiem przez jakis materiał? Da sie to zrobić bez zdejmowania tych uszczelek naokoło? Jesli nie to czy to trudna sprawa jest ?

Ja bym ją zdjął i w miejscach gdzie jest oklejona podłożył bym klejonkę krawiecką, kupisz w każdej pasmanterii i na gorąco żelazkiem przez jakiś czysty materiał np prześcieradło zaprasować. Trochę roboty ale powinno trzymać.
Możesz ewentualnie wstrzykiwać igłą lekarską jakiś klej bezbarwny np. kropelkę ale nie wiem ile to wytrzyma. To takie moje sugestie...

A jak to wygląda od srodka? Pod tym materiałem jest od razu blacha czy coś jeszcze ?

Ja na Twoim miejscu szukałbym drugiej podsufitki, bo z tej to już wiele nie będzie dobrego...

Spróbuje jeszcze cos z tą podziałać. Jak nie da rady to wtedy rozejrze sie za nową.

Te uszczelki przy drzwiach łatwo ściągnąć/założyć? Są na klej mocowane czy wciskane jakoś?

[ wiadomość edytowana przez: quench dnia 2006-08-10 20:36:49 ]

ściągasz i wymieniasz na nową, tak samo sie nadziałem na to.

i ja sie nadziałem:/ na forum znalazłem że klejem polipecoś tam.. i tak spaprałem:/ ale nic.. mam to nie aż w taki widocznym miejscu. pod daszkiem i przy drzwiach.. dobrze że zobaczylem na kawałku podsufitki jak to dziala a nie na całej..

przykleisdz to spokojnie na kleju "butapren" trzema bardzo dobrze. musisz sciagnąć uszczelki drzwiowe, odkrecic pasy i daszki przeciwsłoneczne, i uchwyty nad drzwiami, zdjąć tą szarą gume(jak masz szyber) i odkrecic pulpit od szybra, i wyciągnąć lampke sufitową. podsufitka wyjdzie bez problemu.

Pocieszyłes mnie. Jutro z rana pędze po klej i podziałam troszke. Trzymajcie kciuki

robiłem to u kumpla w mk5 juz chyba z pół roku temu i sie pieknie trzyma

Ten klej nakładałes punktowo czy całą powierzchnie smarowałeś ? Gruba warstwa ? Nie przesiąkło na drugą strone ?

klej akładasz na cała powierzchnie, najlepiej jakąś szeroką szpachlą, nie porzesiąknie bo pod materiałem jest taka jakby cieniutka gąbka.

Juz zdemontowałem wszystko. Przyniosłem to do domku i własnie ta gąbka mi sie troche nie podoba. U mnie materiał odchodzi a gąbka zostaje na tej plycie :/ Poza tym ta gąbka łatwo sie kruszy Nie wiem czy to długo wytrzyma... Klej raczej przesiąknie przez materiał i plamy będą.

Ile moze kosztowac posufitka na szrocie ?

[ wiadomość edytowana przez: quench dnia 2006-08-11 11:57:01 ]

[ wiadomość edytowana przez: quench dnia 2006-08-11 11:58:03 ]

lol

W ASO zawołali za podsufitke 981 zł !!!!!!!!!
hehe, poczucie humoru maja chłopaki

Znalazłem tapicera który mi to to zrobi za 80 zł (w tym nowy materiał).

[ wiadomość edytowana przez: quench dnia 2006-08-11 15:57:36 ]

Gdzie znalazłeś tego tapicera w Bydgoszczy? bo mam ten sam problem :/

Złotniki Kujawskie, 30 km od Bydgoszczy
Jak chcesz do niego kontakt to pisz na gg 8591596

to może poproszę o informację na priva bo gg nie używam