| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-21 09:45:16 widze że nikt sie nie spieszy z pomocą, ja Ci niestety dużo nie pomogę bom nowy w temacie . Spróbuj może przestawić antenkę gdzie indziej, ale z tego co słyszałem, to tego typu przypadki są częste (szczególnie przy wzmacniaczach)Trzeba by jakieś ekranowanie zrobić , ale jak, z czego i na co zakładać to Ci niestety nie powiem |
mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-21 09:50:50 a, poszperaj tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum50.html może tam sie bardziej poszczęsci |
Ibu84 Seicento Zielona Góra | 2006-09-21 11:33:07 Dzieki za pomoc, zawsze to coś. Zabieram się za szukanie odpowiedzi na innych www.
Narka |
kozi_L kiedys kadzio teraz ... Świdnik | 2006-09-28 11:06:17 jestem dopiero poczatkujacy jesli chodzi o CB , ale z tego co czytam i z doswiadczen car audio moge Ci tyle powiedziec ze przydaloby sie filtry. po drugie ( tu juz przypadek Radio- Wzmacniacz) najlepiej jest jak jest wspolne zasilanie brane z tego samego punktu, a przedewszystkim masa ( inaczej powstaje jakies sprzezenie petli masy czy cos takiego). to takze moze byc przyczyną... jesli gadam glupoty to prosze mnie oswiecic bo jak mowie nie do konca jestem pewnien tego co pisze ![]() |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2006-09-29 10:22:14 Trochę mi szmera radyjko na włączonym silniku więc pojechałem do gościa od CB i wstawił mi filterek ale nic to nie dało ... nawet jakby gorzej z odbiorem się zrobiło.
Co do tego zasilania to raczej powinno się pociągnąć prąd od akumulatora a nie z radia ale tu kolega ma problem z głośnikiem a nie z trzaskami z instalki. |
Navi CB FORUM nadajnik Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-10-01 00:49:30 Wita. Miałem dokładnie taki sam problem od momentu jak zamontowałem CB w konsoli centralnej tuż pod radiem samochodowym. Po wielu próbach ekranowania urządzeń, podciągania mas, przełączania napięcia z różnych miejsc byłem już bliski poddania się. Okazało sie,że wystarczyłe puścić kabel antenowy diametralnie inną drogę. Przedtem szedł wzdłuż tunelu centrqalnego, teraz zawija pod pedałami i idze wzdłuż progu do drzwi.
Spróbuj u siebie, może pomoże
73! |