| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesiek LPG User ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-08-18 15:37:29
Magnetyzery i strumienice nic nie dają Na Twoim miejscu bym założył Blosa,poczytaj forum, całkiem pozytywne opinie są o tym wynalazku pzdr |
waflo 406 coupe Milton Keynes | 2006-08-18 18:17:08
Mowcie co chcecie ale strumieniowiec na bank poprawia osiagi auta chodz ze wzgledu na to, ze nie przyslania tak dolotu jak tradycyjny mikser (u mnie dolot ma 70mm, a mikser ktory mialem oryginalnie mial srednice wewn 33mm wiec nikt mi nie powie, ze taka "zwezka" w dolocie nie miala wplywu na prace silnika !). Na mikserze strumieniowy auto sie troche lepiej zbiera ale roznica nie jest jakas oszalamiajaca, wiec tego sie nie spodziewaj. Magnetyzery...hmm jeden moj znajomy kupil taki profesjonalny za ponad 800zl i byl bardzo zadowolony. Twierdzil, ze spalanie spadlo mu o ok 1.5l i ze do kazdego auto zaukpionego w przyszlosci bedzie to montowal. Ja osobiscie mimo wszyskto podchodze do tego sceptycznie. Wariatory: jak pisano na roznych forach przyszpieszenie zaplonu w dolnym przedziale obrotow doda aucie wyrwy (przy jezdzie na LPG) i w tym przypadku roznica jest mocno wyczowalna...niestety wariator do (za)droga zabawka. Osobiscie rozwazam zakum SMT6 w celu przesuniecia zaplonu. Cena uzywanego SMT6 zaczyna sie juz od 420zl, a za wariator trzeba dac ok 330zl. Lepiej dolozyc, kupic SMT6 bo ten sie nada w przyszlosci takze do innego auta. [ wiadomość edytowana przez: waflo dnia 2006-08-18 18:20:05 ] |
borys KOMBIca Konin | 2006-08-19 13:51:44 waflo chyba chodzilo i inna strumienice -strumienice wydechu -tak mysle bo jest bardziej popularna i glosniej o nich a w przeciwienstwie do tego ci napisalem raczej nei poprawia silnika -jak juz to bardzo malo i w bardzo waskim zakresie obrotow (bo z zalozenia taka jest wlasnie konstrukcja strumienicy) |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-08-19 21:08:09 Witam.
Ja mam w pandzie 1,2 strumienice dolotową od węglarskiego z nowego sacza i "magnetyzer" z maxora ale referens i moc na benie poszła o 4 KM do góry .sprawdzone na mojej hamowni MAHA. Instalka gazowaq STAG 300 z reduktorem tomasetto takze rewalka bo tylko wartości fabryczne . zmierzone po zakupie auta. ale instalka po normalnym podstawowym programowaniu miała tylko 52 KM. dopiero po programowaniu na hamowni doszliśmy do 61KM. spalanie jednak 10% wiecej niż na benie. |