| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dESPEROl Bydgoszcz | 2006-08-13 17:43:37 taaa autentyczne nie kazałem Tobie w to wierzyć!!!
interesuje mnie tylko zdanie na temat automatów w espero czy cierpią na jakieś koreańskie dolegliwości? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-13 18:03:39
nie ma czegos takiego jak koreanskie dolegliwosci w automacie espero. Jeśli są to są to dolegliwości amerykańsko-niemieckie. Automat esperowy jest bowiem automatem rodem z gm i identyczny montowano w całej gamie opli. JEdnak raczej nie są to awaryjne podzespoły, pod warunkiem że się o nie dba, czyli odpowiednio często zmienia się olej i sprawdza jego poziom, niezbędne jest też przestrzeganie kilku zasad (jak w każdym automacie) czyli np. nie holować, nie zapalać 'na pych', nie załączać 'D' przy wciśniętym do końca gazie itp |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-13 18:07:08
a czy ja mowie ze mi ktos cos kazal??? wyrazam tylko swoje zdanie! auta z zachodu majace ponad 10 lat nie maja przebiegow 150kkm... a jak ktos w to wierzy... i do tego zaznacza ze pewny przebieg itd to ... nic tylko go za naiwniaka uwazam. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-08-13 18:25:01 Mój ma 10 lat i przebieg 190. Tak że w przebieg rzędu 150 jestem w stanie uwierzyć.
Ale ja nie o tym. Automatów w klubnie jest co najmniej 3 szt. I jak na razie w żadnym z nich nie było jakichś szczególnych problemów. Jeżeli przy zakupie (a najlepiej po wymianie oleju) skrzynia chodzi dobrze to ja bym sie nie zastanawiał. O zadach i waletach automatówe napisano już sporo na forum. Poszukaj w wyszukiwarce. Jakbyś miał szczegółowe pytania to pisz. Aha. Automat esperakowy to japońkie urządzenie na licencji amerykańskiej (Aisin-warner). To chyba najlepsze połaczenie
[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-08-13 18:26:20 ] |
dESPEROl Bydgoszcz | 2006-08-13 18:57:03 tak możesz nie wierzyć moja wiara też jest mocno naciągnięta. Szukam samochodu od dwóch miesięcy. Pozdrawiam przy okazji Pana z Ostrowca Św. na liczniku 116 000 a kierownica mimo pokrowca zjechana na łyso .
Jednak tych dwóch aut jestem pewien. Są sprawdzone. Sam rok temu sprowadzałem espero z niemiec i dorwałem z przebiegiem 117 000km jeden właściciel jeździł nim tylko na autostradzie, niestety dostałem służbowy i sprzedałem .
pozdrawiam Kuba |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-13 19:10:32 Ja do swojego automata nie mam póki co żadnych zastrzeżeń.Miałem co prawda kłopoty z linką szybkościomierza (jest inna jak w manualu) i czujnikiem prędkości (taki sam jak w manualu),ale nie są to problemy wprost ze skrzynią.
Na plus można dodać,że automat w manualu ma dodatkowe funkcje,które rzadko występują w automatach z tamtych lat. |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-08-13 20:00:12
dobra odpuszczam...
zdarzaja sie ale jest ich mega malo... z tym ze Navi ok w PL to luz... u nas drog jak na lekarstwo ale gdziekolwiek indziej... nie myslac o krajach na prawo od nas ... jak by nie bylo robi sie wiecej tych km ...
powodzenia w kupnie zycze... bierz automata |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-08-13 21:23:28
Tomek - wyluzuj
Moja Lega przez 6,5 roku zrobiła w Niemczech 84 tysie Oryginalną książkę serwisową z toną faktur ( z wypisanym numerem nadwozia ) dostałem od właścielki Ostatni wpis jest w kwietniu 2005 roku z przebiegiem 81 tysi a auto kupiłem na początku września....
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-13 22:32:06
Zjeba*e... dopisz jeszcze. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-08-14 09:09:52
zesrane... może być ? |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-08-14 12:21:03
|
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-14 14:34:50
automat w esperalu,of corse |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2006-08-14 17:05:57
No to ja też go pozdrawiam gdyż u mnie już przy 100 tys. koło kierownicy było totalnie wyślizgane i odlepione od rusztu kierownicy a przebieg miałem autentyczny. Ten sposób ustalania wiarygodności przebiegu w Espero już nieraz był poruszany więc nie ma co do niego wracać.
Weź tego z automatem. O ile pamiętam to w postach na jego temat wychodziły jakieś niedomagania w połączeniu z instalacją gazową o których bodaj elChopin wspominał (jeśli się mylę to mnie poprawcie). No i Espero 2.0 z automatem chyba ma 115 KM, przynajmniej takie widziałem w ogłoszeniach (ale też mogę się mylić). |
dESPEROl Bydgoszcz | 2006-08-14 18:21:11 kupiłem w automacie śmiga jak ta lala , teraz dokumenty :o)
silnik miło chodzi, jeszcze lekkie utwardzenie zawieszenia i GAZ poprzednik pisał o problemie z gazem proszę o szczegóły pozdrawiam Kuba |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2006-08-14 19:37:11 Wrzuć w wyszukiwarkę hasła "automat" i "LPG" i coś Ci tam wynajdzie...
Przykładowo: https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=102191&c=0&hq=automat+LPG&f=17&m=flat https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=59561&c=0&hq=automat+LPG&f=17&m=flat Automat i gaz https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=34199&c=26&hq=automat+LPG&f=17&m=flat https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=91847&c=26&hq=automat+LPG&f=17&m=flat |