AUTOMAT W ESPERO?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do wybory dwa auta:
1. Espero 2,0 148000km, pełne wyposażenie prócz skóry, skrzynia automat(z funkcją POWER) 1995r. cena z opłatami 4000zł + oczywiście OC

2. Espero 1,8 177000km, pełne wyposażenie, skrzynia manualna, gaz cena 7500zł 1995r.(8 miesięcy temu przywieziony)

autentyczne przebiegi

obydwa auta w super stanie technicznym, blacharka na podobnym poziomie tj lekka rdza.

co wybrać ja jestem raczej za 1. tylko zapytanie do innych czy ktoś ma automata daewoo espero? Jak się sprawuje?
pozdrawiam Kuba

Cytat:
autentyczne przebiegi

taaaaaaaa... a swistak siedzi i zawija w te sreberka...

a poza tym to co kto woli... jakis tam automat jest w klubie wiec pewnie sie wypowie

Pozdro

taaa autentyczne nie kazałem Tobie w to wierzyć!!!
interesuje mnie tylko zdanie na temat automatów w espero czy cierpią na jakieś koreańskie dolegliwości?

Cytat:
2006-08-13 17:43:37, dESPEROl pisze:
taaa autentyczne nie kazałem Tobie w to wierzyć!!! interesuje mnie tylko zdanie na temat automatów w espero czy cierpią na jakieś koreańskie dolegliwości?

nie ma czegos takiego jak koreanskie dolegliwosci w automacie espero. Jeśli są to są to dolegliwości amerykańsko-niemieckie. Automat esperowy jest bowiem automatem rodem z gm i identyczny montowano w całej gamie opli.

JEdnak raczej nie są to awaryjne podzespoły, pod warunkiem że się o nie dba, czyli odpowiednio często zmienia się olej i sprawdza jego poziom, niezbędne jest też przestrzeganie kilku zasad (jak w każdym automacie) czyli np. nie holować, nie zapalać 'na pych', nie załączać 'D' przy wciśniętym do końca gazie itp

Cytat:
taaa autentyczne nie kazałem Tobie w to wierzyć!!!

a czy ja mowie ze mi ktos cos kazal??? wyrazam tylko swoje zdanie! auta z zachodu majace ponad 10 lat nie maja przebiegow 150kkm... a jak ktos w to wierzy... i do tego zaznacza ze pewny przebieg itd to ... nic tylko go za naiwniaka uwazam.

Mój ma 10 lat i przebieg 190. Tak że w przebieg rzędu 150 jestem w stanie uwierzyć.
Ale ja nie o tym.
Automatów w klubnie jest co najmniej 3 szt. I jak na razie w żadnym z nich nie było jakichś szczególnych problemów.
Jeżeli przy zakupie (a najlepiej po wymianie oleju) skrzynia chodzi dobrze to ja bym sie nie zastanawiał. O zadach i waletach automatówe napisano już sporo na forum. Poszukaj w wyszukiwarce. Jakbyś miał szczegółowe pytania to pisz.
Aha. Automat esperakowy to japońkie urządzenie na licencji amerykańskiej (Aisin-warner). To chyba najlepsze połaczenie

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-08-13 18:26:20 ]

tak możesz nie wierzyć moja wiara też jest mocno naciągnięta. Szukam samochodu od dwóch miesięcy. Pozdrawiam przy okazji Pana z Ostrowca Św. na liczniku 116 000 a kierownica mimo pokrowca zjechana na łyso .

Jednak tych dwóch aut jestem pewien. Są sprawdzone. Sam rok temu sprowadzałem espero z niemiec i dorwałem z przebiegiem 117 000km jeden właściciel jeździł nim tylko na autostradzie, niestety dostałem służbowy i sprzedałem .
pozdrawiam Kuba

Ja do swojego automata nie mam póki co żadnych zastrzeżeń.Miałem co prawda kłopoty z linką szybkościomierza (jest inna jak w manualu) i czujnikiem prędkości (taki sam jak w manualu),ale nie są to problemy wprost ze skrzynią.
Na plus można dodać,że automat w manualu ma dodatkowe funkcje,które rzadko występują w automatach z tamtych lat.

Cytat:
tak możesz nie wierzyć moja wiara też jest mocno naciągnięta. Szukam samochodu od dwóch miesięcy. Pozdrawiam przy okazji Pana z Ostrowca Św. na liczniku 116 000 a kierownica mimo pokrowca zjechana na łyso .

Jednak tych dwóch aut jestem pewien. Są sprawdzone. Sam rok temu sprowadzałem espero z niemiec i dorwałem z przebiegiem 117 000km jeden właściciel jeździł nim tylko na autostradzie, niestety dostałem służbowy i sprzedałem .
pozdrawiam Kuba

dobra odpuszczam...
zdarzaja sie ale jest ich mega malo...

z tym ze Navi ok w PL to luz... u nas drog jak na lekarstwo ale gdziekolwiek indziej... nie myslac o krajach na prawo od nas ... jak by nie bylo robi sie wiecej tych km ...

powodzenia w kupnie zycze... bierz automata

Cytat:
2006-08-13 18:07:08, ETomek_GT pisze:
auta z zachodu majace ponad 10 lat nie maja przebiegow 150kkm... a jak ktos w to wierzy... i do tego zaznacza ze pewny przebieg itd to ... nic tylko go za naiwniaka uwazam.

Tomek - wyluzuj
Moja Lega przez 6,5 roku zrobiła w Niemczech 84 tysie Oryginalną książkę serwisową z toną faktur ( z wypisanym numerem nadwozia ) dostałem od właścielki Ostatni wpis jest w kwietniu 2005 roku z przebiegiem 81 tysi a auto kupiłem na początku września....

Cytat:
2006-08-13 21:23:28, DeeJay pisze:
a auto kupiłem na początku września....

Zjeba*e... dopisz jeszcze.

Cytat:
2006-08-13 22:32:06, piotr_ek pisze:
Zjeba*e... dopisz jeszcze.

zesrane... może być ?

Cytat:
2006-08-13 19:10:32, JaRabbit pisze:
,że automat w manualu ma dodatkowe funkcje,które rzadko występują w automatach z tamtych lat.

Cytat:
2006-08-13 19:10:32, JaRabbit pisze:
........automat w manualu ........

automat w esperalu,of corse

Cytat:
2006-08-13 18:57:03, dESPEROl pisze:
Pozdrawiam przy okazji Pana z Ostrowca Św. na liczniku 116 000 a kierownica mimo pokrowca zjechana na łyso

No to ja też go pozdrawiam gdyż u mnie już przy 100 tys. koło kierownicy było totalnie wyślizgane i odlepione od rusztu kierownicy a przebieg miałem autentyczny. Ten sposób ustalania wiarygodności przebiegu w Espero już nieraz był poruszany więc nie ma co do niego wracać.

Weź tego z automatem. O ile pamiętam to w postach na jego temat wychodziły jakieś niedomagania w połączeniu z instalacją gazową o których bodaj elChopin wspominał (jeśli się mylę to mnie poprawcie). No i Espero 2.0 z automatem chyba ma 115 KM, przynajmniej takie widziałem w ogłoszeniach (ale też mogę się mylić).

kupiłem w automacie śmiga jak ta lala , teraz dokumenty :o)

silnik miło chodzi, jeszcze lekkie utwardzenie zawieszenia i GAZ

poprzednik pisał o problemie z gazem proszę o szczegóły
pozdrawiam Kuba

Wrzuć w wyszukiwarkę hasła "automat" i "LPG" i coś Ci tam wynajdzie...

Przykładowo:
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=102191&c=0&hq=automat+LPG&f=17&m=flat
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=59561&c=0&hq=automat+LPG&f=17&m=flat
Automat i gaz
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=34199&c=26&hq=automat+LPG&f=17&m=flat
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=91847&c=26&hq=automat+LPG&f=17&m=flat