Kup samochód od handlarza....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Lega I i Lega II

Przeciez to się nóz w kieszeni otwiera...

Aż zadzwoniłem do gościa. Powiedział że to pomyłka. Oczywiście klima nie działa bo się chłodnica klimatyzacji rozszczelniła, została zawieziona do naprawy ale jakoś tak "niechciało mi się po nią pojechać no i pytałem się w sklepie to nowa kosztuje 300 zł". A różnica przebiegu: "to pomyłka". Różnica w cenie: "jak Pan chce to może Pan zapłacić tą wyższą cenę".
Za ku..stwo obcinanie genitalii - to jedyna rozsądna droga.

Beka.

Trzeba przyjąć, że takie auto jeździ za granicą minimum 25000 km rocznie.

Więc realne przebiegi sięgać będą okolic 200 tysięcy km.

Tu mamy przykład niezłego chama... Z drugiej strony cena śmieszna... Ciekawe jaki jest faktyczny stan auta.

Jak ma na prawdę 200... To zrobi jeszcze 200 na luzie

Przeglądałem tak sobie, żeby się zorientować, nie chodziło o to autko, tylko handlarza.
Jak już ktoś oszukuje, to niech robi to z głową...
P.

Cytat:
2006-05-23 15:35:15, Zoltar pisze:
Beka. Trzeba przyjąć, że takie auto jeździ za granicą minimum 25000 km rocznie. Więc realne przebiegi sięgać będą okolic 200 tysięcy km. Tu mamy przykład niezłego chama... Z drugiej strony cena śmieszna... Ciekawe jaki jest faktyczny stan auta. Jak ma na prawdę 200... To zrobi jeszcze 200 na luzie

Zolt - nie każde auto tyle jeździ Moja Lega była kupowana od pierwszej właścicielki ( nie z komisu ani handlarza tylko ogłoszenia w Niemczech od kobiety) - mam książkę serwisową z ostatnim wpisem z kwietnia 2005 ( kupiłem we wrześniu ) z przebiegiem 79452 km, a auto kupiłem we wrześniu jak miała 84450 km - rocznik 1999. Z resztą Ci co widzieli na zlocie to mogą potwierdzić stan auta
Znowu się przypomnę, że DOBREJ Legi szukałem w Polsce bez skutku 8 miesięcy i dupa I nawet nie myślę o zmianie auta w nawet długim czasie, więc nie jest to reklama
I jeszcze jedno dla ewentualnych poszukiwaczy Leganz - większość aut na naszym rynku ma od 100-150 kkm niby-przebiegu Powiem tak - jak moje auto za powiedzmy 30 kkm ma mieć tak wyciochrane wnętrze ( teraz mam ponad 93 tysie ) to znaczy, że Legi mają bardzo poważną wadę - postępującą dewastację tapicerki i wnętrza przy tym przebiegu

Cytat:
2006-05-23 19:59:31, DeeJay pisze:
Znowu się przypomnę, że DOBREJ Legi szukałem w Polsce bez skutku 8 miesięcy i dupa

Z tego co pamiętam, to za dobrej też nie znalazłeś, bo na wejściu paczkę banknotów na różniste rzeczy musiałeś wyłożyć.

Cytat:
2006-05-24 07:09:52, piotr_ek pisze:
Z tego co pamiętam, to za dobrej też nie znalazłeś, bo na wejściu paczkę banknotów na różniste rzeczy musiałeś wyłożyć.

Tak, ale liczyłem się z tym.
Każda Lega ma słabe te dwa elementy które wymieniłem

Czyli skraplacz od klimy i co jeszcze?

Maglownice chyba

kolejny przekręt
klik1
klik2

Następna pomyłka....
nuba
inna nuba

Cytat:
2006-05-31 15:54:19, pyrekcb pisze:
Następna pomyłka.... nuba inna nuba

Może niekoniecznie pomyłka.Nubria nie jest aż tak ciekawym i unikatowym samochodem,żeby każdej pstrykać fotkę.

Cytat:
2006-06-01 08:37:45, JaRabbit pisze:
Może niekoniecznie pomyłka.Nubria nie jest aż tak ciekawym i unikatowym samochodem,żeby każdej pstrykać fotkę.

Bez przesady - jakbym był zaintereseowany zakupem, to chcialbym zobaczyć zdjęcie swojego przyszłego samochodu, a nie takiego samego. Wychodząc z takiego założenia, to mozna sobie w katalogu obejrzeć...
Pzdr. P.

Dziwny ten welur...

bo to jest welur strzyżony i zrobiony na wysoki połysk

ciekawe jaki to ma przebieg ze sie welur tak wyslizgał dokładnie

Dzisiaj byłem uczestnikiem SZOKU klienta...

Kilka tygodni temu kupił gdzieś pod Poznaniem Scenica...dieselek 1,9, przebieg...113 tys.km....stan taki sobie ale jeździl spoko

Auto dzisiaj rano padło...nie dało się uruchomić ...pojechałem ze zgłoszenia serwisu, przywlokłem go na ASO Renault..

Właściciel usiadł przed konsultantem serwisu...i myślałem że już nie wstanie !!...po "wbiciu" do systemu renault numeru VIN w/w scenica okazało się, że w maju 2003 roku auto było gdzieś tam w polsce serwisowane w ASO Renault ...miało wtedy przebieg 218 tys.km !! ...

Zagadka ...ile mógł przejechać scenic przez kolejne 3 lata jeżeli przez pierwsze 2,5 roku życia zaliczył 218 tysięcy ??

Uwaga!...pytanie jest podchwytliwe ! *

* Odpowiedź: scenic przez kolejne 3 lata przejechał MINUS 105 tys.km

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-06-16 12:00:47 ]

hehe

Czyli 450 na blacie... Jeżdżona w trasie, dlatego jeszcze śmiga

Popatrzcie na ten przekręt

W ogłoszeniu jest napisane, że auto ma przejachane 159kkm, natomiast na zdjęciu wyraźnie widać przebieg 78033kkm. Wykluczam tutaj wymianę licznika, gdyż posiada on dwie lampki nad wskaźnikiem paliwa i temperatury cieczy chłodzącej, których dotychczas nie widziałem.

Panel nawiewu tez ma koreanski, wiec moze i te 2 lampki są z takiego.
Inna sprawa ze licznik mogł byc wymieniony, a gosc uczciwie mowi ze ma 160tkm