Elektryczne szyby w lantrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z zamykaniem szyby pasażera, mogę to zrobić tylko z przycisku w drzwiach kierowcy. Pasażer może tylko otworzyć szybę i raz na kilka prób zaskoczy zamknięcie. Wymienilem przycisk na inny ze szrotu, działało może z miesiąc i objawy wróciły. Jak próbuję zamknąć szybę słyszę tylko takie drgnięcie silniczka i to wszystko. Z przycisku po stronie kierowcy bez problemu się zamyka. Nie wiem ile będzie kosztował nowy przycisk w serwisie ale też nie mam pewności czy to wina przycisku może jest jakiś układ sterujący gdzieś dalej?
Hyundai Lantra 99 rok.

Cześć

Miałem coś podobnego u siebie (Lantra z 1996 roku) w tylnych prawych drzwiach. Z "pulpitu" kierowcy mogłem wszystko zrobić, a z tylnego tylko otworzyć. Wystarczyło wyjąć przycisk otwierania drzwi, troche preparatu do "udrażniania" elektryki na styki w przycisku i kostce i działa - zabieg wykonałem około trzech miesięcy temu i jak narazie wszystko jest ok.

Pozdrawiam

Witam
A nazwę takiego specyfiku możesz podać??

Dokładnie nie pamiętam, ale nie było to coś specjalnego. Jak znajdę opakownie to napisze dokładnie co to było. Dość dużo użyłem na przełącznik szyby, aby do środka się w miare tego dostało, nie wiem czy tak powinno być, ale szyba działa

Cytat:
A nazwę takiego specyfiku możesz podać??

Taki specyfik dostaniesz w każdym sklepie z częściami elektronicznymi albo Allegro
Pozdrawiam

Elektrosol czy coś w tym styl.