I niestety, ratunek ... Jakie tarcze i klocki.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niestety juz tylko pozostaje odstawic do blacharza, rdza pokazala sie juz na wszystkich drzwiach w dolnej czesci na rancie, przyjdzie zima trza to zrobic, i kurcze lekkie wypuklenia nad przednia szyba, chyba byla szpachla nalozona bo na bable rdzy to nie wyglada, plus do tego wymiana szyberdachu klekl juz na maxa, iiiiiiiiiiiiiii teraz mam pytanko

przy chamowaniu strasznie telepie kierownica, czy to wina tarcz, ze sa troche pofaldowane, czy moze ukladu kierowniczego z drazkami jak sadzicie?????

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 23:13:56 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

Jeżeli tylko przy hamowaniu to tarcze.
Pozdro.

jezeli przy hamowaniu bije kierownica to wina krzywych tarcz , mam to samo w Cari zony , nawet w avensisie sie tez pojawiły podobne objawy u mnie a przebieg ma dopiero 40kkm

co do szyberdachu to kolega klubowy Sterciu ma Cari z szyberdachem na czesci takze mozliwe ze tanio by sprzedał tylko ze ostatnio po szpitalach sie włóczy takze kontakt z nim utrudniony troche jest poniewaz dostepu do netu nie ma z tego co wiem

ile dobre tarcze kosztuja plus klocki i jakie ????/

Tarcze Brembo koszt: 356zł.
Klocki RH 84zł. lub Ferodo 129zł.

Cytat:
2006-08-23 21:07:16, Kafi pisze:
Tarcze Brembo koszt: 356zł. Klocki RH 84zł. lub Ferodo 129zł.

szt Tarcza czy kpl
No tak chcialem dobre to mam

[ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-08-23 21:48:33 ]

mam jeszcze pytanko, w miejscach gdzie np mocuje sie relingi dachowe na calej dlugosci dachu badz na 3/4 jego dlugosci pojawily sie pekniecia, czy moze to swiadczyc o tym, ze dach zostal wstawiony jako osobny element, czy to niestety jakas przypadlosc Carinek?????

Cytat:
2006-08-23 22:18:01, Mart78 pisze:
mam jeszcze pytanko, w miejscach gdzie np mocuje sie relingi dachowey o tym że na calej dlugosci dachu badz na 3/4 jego dlugosci pojawily sie pekniecia, czy moze to swiadczyc o tym, ze dach zostal wstawiony jako osobny element, czy to niestety jakas przypadlosc Carinek?????

IMO to świadcztam jest szpachla. Nowy dach raczej nie bo dach to chyba wstawia się tnąc na słupkach. Pewnie była walona w bok tak że dach wygięło albo jakieś dachowanko miała.

Cytat:
2006-08-23 22:24:51, Pigletto pisze:
IMO to świadcztam jest szpachla. Nowy dach raczej nie bo dach to chyba wstawia się tnąc na słupkach. Pewnie była walona w bok tak że dach wygięło albo jakieś dachowanko miała.

kurde przestaje co kolwiek robic przy Cari tzn woskowanie mycie przesiadywanie w jej towarzystwie godzinami bo jeszcze co znajde nowego i juz wogole sie podlamie ze kurde trafilem na niezbyt ciekawy model

niezbyt ciekawy?

chyba nazbyt ciekawy...

nie martw się - na mojej też ostatnio znalazłem jakieś ślady szpachli na prawym nadkolu z tyłu, ale to supełnie przez przypadek... teraz mam myślenice skąd to się wzięło...

pzdr

Ceny są za kpl. czyli 2 tarcze 4 klocki

Cytat:
2006-08-24 07:29:48, Kafi pisze:
Ceny są za kpl. czyli 2 tarcze 4 klocki

A to jeszcze przeboleje wielkie dzieki

Jak uwazacie 250 zeta za szyberdach to duzo czy malo?????/ do Cari oczywiscie

[ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-08-24 22:24:00 ]

Tarcze to tylko EBC do tego zielone klocki green stuff tz EBC.
U mnie trzepie ale dopiero przy 140km/h wzwyż ale to wina cienkich juz tarcz w koncu maja juz 200tys na karku.

Na tych tarczach EBC mozna z 170km/h zejsc do zera w przypadku ostrego hamowania i nic sie nie dzieje.

Hm..............
Nie kojażę firmy Cromm może ETF

Nie ETF. Chodzi o EBC.

Czekaj czekaj EBC to sportowe tarcze?!
kojarze nawiercane i świdrowane.
Dobrze mi się skojarzyłko?

Cytat:
2006-08-26 09:03:15, Kafi pisze:
Czekaj czekaj EBC to sportowe tarcze?! kojarze nawiercane i świdrowane. Dobrze mi się skojarzyłko?

EBC maja chyba w ofercie INtercarsu, maj nawiercane i zwykle.
Wiem ze na pewno sprawdzaja sie doskonale w rajdach RMPST 4x4 gdzie hample dostaja baardzo mocno po dupie .

Znajomy z Krakowa w E-11 uturbionej (170KM) sobie chwalił kiedy z nim gadałem hamowanie do zera z predkosci 180km/h na nawiercanych i zielonych klockach serii green stuff nie robi na nich zadnego wrazenia

kolega teraz do swojej E-11 sobie kupił, znajomy mechanik potwierdził tylko ze to inna klasa klockow i wyrazil sie o nich bardzo pozytywnie.

Ja tylko moge napisac ze zwykle kashyamy przestaja hmowac przy "OES"-owej jezdzie z pedałem w podlodze po ok. 10km jazdy ale przy normalnej jezdzie bez czestych mocnych wyhamowań sprawuja sie bez zarzutu.

pozdrowenka

Cytat:
2006-08-24 18:58:40, Mart78 pisze:
Jak uwazacie 250 zeta za szyberdach to duzo czy malo?????/ do Cari oczywiscie [ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-08-24 22:24:00 ]

ja cały dach z szyberdachem chciałem sprzedac za 350zł. i nie było chetnego , na sam szyberdach za 200zł tez nie było a wiec wydaje mi sie ze troche zawyzona cena te 250zł.

Cytat:
2006-08-26 09:03:15, Kafi pisze:
Czekaj czekaj EBC to sportowe tarcze?! kojarze nawiercane i świdrowane. Dobrze mi się skojarzyłko?

Może i sportowe, nie wnikam Wiem tylko, że do naszych nie robią nawiercanych ani nacinanych Tylko zwykła wentylacja
Kurde, ależ mamy dupowozy... niby szybkie ale kupić do nich coś ciekawego jest ciężko
Pozdro.