[k] Fiata 600

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, cena rozsądna, w przyzwoitym stanie technicznym. Rocznik właściwie obojętny. Interesuje mnie tylko stan oryginalny. Jeśli ktoś się napatoczy na ogłoszenie lub sam posiada ów pojazd do zbycia, niech pisze.

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2006-08-16 14:05:22 ]
[ powód edycji: [k] ! ]

W sumie mam go robić ale jeśli zaproponujesz rozsądną ofertę, to się zastanowię. Rocznik 1957- I seria produkcji (zwróć uwagę na migacze na błotnikach)-bardzo rzadki okaz. I właściciel od nowości. Fotki -TUTAJ-. Podłoga i blachy stan db+, silnik do roboty.

co to jest rozsadna oferta za takie autko?

Ano właśnie. Trudno taki samochód w jakikolwiek sposób wycenić. Biorąc pod uwagę jego rzadkość (widziałem i słyszałem tylko o jednej sztuce tego modelu w Polsce poza moją) i śladowych ilościach w Europie, do tego udokumentowane pochodzenie (I właściciel, rachunek zakupu, talony, kwity i inne duperele) i ogólny stan samochodu przy którym naprawdę blacharsko jest niewiele do roboty (podłogę i nadkola od wewnątrz ma pomalowaną farbą okrętową ) a w silniku trzeba wymienić tłok bo ma dziurę (z resztą mam do niego silnik 850 więc abartha można robić ) to tak naprawdę sam nie wiem jaka kwota by mnie usatysfakcjonowała Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że sporo przy nim trzeba zrobić: układ hamulcowy trzeba robić cały od nowa, kapitalka silnika by się przydała, nowa tapicerka cała i parę detali, których mu brakuje sparawiają, że dla potencjalnego nabywcy ten samochód jest wart jakieś "grosze". Na Allegro zdarzają się 600-tki w różnych cenach - od 100 do 2000 PLN za w miarę oryginalne sztuki do remontu ale żadnej nie widziałem z I serii produkcji. Poza tym tak na dobrą sprawę nie mam pojęcia ile taka 600-tka jest warta po pełnej restauracji więc znów trudno cokolwiek wyrokować.

Zazwyczaj auto jest warte tyle ile sie za nie daje..a to jest tylko fiat 600 ...w takim stanie mysle ze 2 tys to max.

Zazwyczaj auto jest warte tyle ile sie za nie daje..a to jest tylko fiat 600 ...w takim stanie mysle ze 2 tys to max.

sliczna sztuka jeden z pierwszych modeli dla mnie takie cuda sa warte kazdych pieniedzy

Cytat:
2006-08-16 21:46:52, BULLITT pisze:

taaa...

Cytat:
2006-08-16 23:50:53, CEHU pisze:
taaa...

to ile wg Ciebie jest wart skoro Cie to tak bawi ?

Cytat:
2006-08-17 00:01:51, BULLITT pisze:
to ile wg Ciebie jest wart skoro Cie to tak bawi ?

bawi mnie bo sypnełeś śmieszną ceną, wiem że napewno nie 2tysiące

Cytat:
2006-08-17 00:03:07, CEHU pisze:
bawi mnie bo sypnełeś śmieszną ceną, wiem że napewno nie 2tysiące

a Ty myslisz ze ile jest wart fiat 600 ? myslisz ze to jakis mega rarytas i unikat ? bo sie nazywa 600 i bo ich jest malo ? sam mam rzadkiego fiata i jesli auto nie jest odrestaurowane i nie jest top tip to wlasnie tyle jest warte pomimo tego ze moj chodzi w cennikach zagranicznych po 10 tys euro....a teraz jest wart smieszne grosze. Jak sie nie znasz to lepiej pomilczec.

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-08-17 00:08:35 ]

i tak mnie to śmieszy bo za takie pieniądze bym go w życiu nie oddał

Cytat:
2006-08-17 00:09:31, CEHU pisze:
i tak mnie to śmieszy bo za takie pieniądze bym go w życiu nie oddał

tu nikt nie mowi o checiach ..ale o wartosci rynkowej samochodu w takim stanie technicznym

PS: seru sorki sa OT

PS 2 chyba ta sama seria za 100 milionow !!! na dodatek ma OC ..przeglad i jezdzi

Ps 3 kolejny rarytas i unikat z 57

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-08-17 00:25:27 ]

bullitt zwracam honor myslałem że one więcej warte...

spoko , co innego gdyby to bylo topolino , 1100 ..czy cos bardziej rzadkiego

bulitt ma racje niestety lub stety

OT mi się podoba bo może choć w przybliżeniu uda się ustalić wartość tego samochodu. Niemniej wszystkie linki które podajecie dotyczą II serii produkcji. I-szej serii się nie uświadczy. Poza tym ten z 1950 roku to jakiś cudak bo w 50 roku 600-tek nie robili jeszcze-no chyba, że to jakiś przedprototyp

No nic-pewnie się skończy na tym, że ją zrobię i wtedy poszukam chętnych na zachodzie i się zobaczy ile to tak naprawdę jest warte-życie i klienci to zweryfikują

600 były produkowane od '56.
Od którego roku były produkowane zastavy 750?

od 1960

Seru czym sie rozni Twoja 600 i ta z allegro z 57 ? pomijajac migacze na blotnikach?

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-08-17 12:00:58 ]