Woda....ale skąd?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
ostatnio zauważyłem coś niepokojącego....właśnie- woda na dywanikach przednich po obydwu stronach...wycieka gdzieś po plastikach w okolicy osłony gniazda kompa i z drugiej strony analogicznie plastik czujnika odciecia paliwka.....co wy na to??? czy ktos się już w to bawił i rozpracowywał??? dzięki za każde info

masz szyber??

mam , ma to cos wspólnego???

niop, bo zapewne przewody odprowadzające wodę z rynienki szyberdachu masz skierowane końcem do kabiny a nie na zewnątrz

biegną one w słupkach przednich i powinny kończyć się w okolicy progu

ok, czy będzie możan te przewody zlokalizowac pościągnięciu uszczelek przydrzwiowych???, czy musze rozbierać jeszcze coś???

no i oczywiste pytanie, czy biegną od środka kabiny i wychodzić powinny jakims otworem , czy moze jeszcze inaczej?

Ja też mam ten problem jak pada deszcz nawet jak autko stoi to pod przednim lewym dywanikiem mam mokro.

Ja w swoim miałem podobny problem woda dostawała się od strony kierowcy.Walka z nią trwała długo,czy samochód stał czy jeżdził jak padał deszcz to było mokro.Uszczelniałem od środka,całe nadkole a okazało się że wpływa przez niewielkie rozszczelnienie(po lewej stronie woda spływająca z przedniej szyby wpływa przez grill pod maskę u mnie w tym miejscu jest ABS i to było to wysmarowałem specjalnym uszczelniaczem samochodowym i teraz mam spokój)nie mam szyber dachu.Naprawdę bardzo długo dochodziłem którędy się dostaje. Z wodą się trudno walczy trzeba mieć dużo szczęścia aby szybko to zlokalizować.

Ja mam pod akumulatorem dziure z którą nie mogę sobie poradzic. wstawialem blachy, zalewalem bitexem, fluidolem, pastami gluszacymi. Jest nieco lepiej ale to nie to

u mnie woda dostawała się przez przejście kablowe w okolicy komputera, a najbardziej to przez dziurę w półce pod akumulatorem. więc oczyściłem, dałem na to kawałek blachy ocynkowanej i zalałem żywicą z włóknem szklanym, a przejście kablowe potraktowałem silikonem i jak narazie mam sucho.
pozdro

miałem pułkę załatwioną takimi dziurskami. Idź do sklepu z farbami nnormalnymi i poproś o takie włókno szklane z utwardzaczem, naloz ze 2 warstwy jak wyshcnie lakierem potraktuj, nie ma szans zeby przeieckło

Witam. Dziś zdjęłem akumulator żeby obadać sprawę, gdyż podejrzewam istnienie źródełka w tym miejscu Chciałem zastosować patent z żywicą, ale po zrozumieniu jak aku jest zamocowany (taki stelaż specjalny, na którym on stoi, zamocowany "chyba" na stałe)nie do końca kumam jak zalepić tą nieszczelność. Czy chodzi o to żeby wszystko dookoła obsmarować włóknem tak żeby wszystko było maksymalnie szczelne

Cytat:
2005-07-27 17:00:37, markman pisze:
witam ostatnio zauważyłem coś niepokojącego....właśnie- woda na dywanikach przednich po obydwu stronach...wycieka gdzieś po plastikach w okolicy osłony gniazda kompa i z drugiej strony analogicznie plastik czujnika odciecia paliwka.....co wy na to??? czy ktos się już w to bawił i rozpracowywał??? dzięki za każde info

SPRAWDZ ..moze to być wina zle wklejonej szyby ....miałem kiedyś to samo po czasie śmierdziało w aucie wilgocią i nie szło tego wytępić...woda przedostawał sie płyneła przez słupki a spływała w miejscu gdzie jest komputer i na wykładzine(oczywiście w małych ilościach) ale to wystarczy żeby było żle .. najlepiej wodą polej całą przednią szybe obficie i wejdz do auta zobaczyć gdzie przedostaje sie woda a przed tą czynnoscią zdejmij przednie boczne słubki......

Cytat:
2006-08-16 18:47:34, SAVO pisze:
SPRAWDZ ..moze to być wina zle wklejonej szyby ....miałem kiedyś to samo po czasie śmierdziało w aucie wilgocią i nie szło tego wytępić...woda przedostawał sie płyneła przez słupki a spływała w miejscu gdzie jest komputer i na wykładzine(oczywiście w małych ilościach) ale to wystarczy żeby było żle .. najlepiej wodą polej całą przednią szybe obficie i wejdz do auta zobaczyć gdzie przedostaje sie woda a przed tą czynnoscią zdejmij przednie boczne słubki......

Sprawdzałem, i to we swie osoby. Uszczelka pod szybą jest całkowicie sucha, na całe szczęście. U mnie jednak po polaniu wodą tylko samego dachu woda zapier....niczała po nadkolu jak wodospad A jak aku wyjąłem to mym oczom ukazał się niemiły widok Pod stelażem akumulatora są blachy nadkola, w które śrubokręt wchodzi jak w masło więc na 100% to dziura pod aku

Cytat:
2006-08-16 19:17:21, Tood pisze:
Sprawdzałem, i to we swie osoby. Uszczelka pod szybą jest całkowicie sucha, na całe szczęście. U mnie jednak po polaniu wodą tylko samego dachu woda zapier....niczała po nadkolu jak wodospad A jak aku wyjąłem to mym oczom ukazał się niemiły widok Pod stelażem akumulatora są blachy nadkola, w które śrubokręt wchodzi jak w masło więc na 100% to dziura pod aku

no to musisz teraz to zrobić zakonserwować i walnąć ...

No to teraz sprawa wygląda tak, że dzióra po stronie kierowcy załatana (chyba, bo nic nie cieknie), pod aku niby też obsmarowane laminatem, ale gdzieś se ustrojstwo jeszcze dziórke znalazło, ale dobrze że nie jest tak jak przedtem A w bagażniku dalej cieknie pomimo że lampy są teraz praktycznie zespolone z nadwoziem (silikonem). Kombinowałem ostatnio wszystkiego, podklejałem uszczelke na silikon, uszczelniłem te gumowe rurki co są pomiędzy klapą a resztą auta i ............ dalej cieknie tak jak ciekło Mi pomysły już się wyczerpały. Może sznowni koledzy jakieś mają Może cieknie na łączeniu pasa tylnego ze słupkiem, chociarz żadnej dzióry nie widze tam