Dziwne zachowanie podczas odpalania na Pb na gazie ok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam..Ja juz sie gubie powoli w tym fordzie..:| Zapalam go po nocy badz po 2 h postoju na paliwie ( 1.6 CVH pełny wtrysk) i zapala i gasnie..i tak ze 3 razy, a jak zapali to chodzi jakby na 2 , 3 cylindry..jak przegazuje to jest ok.. jesli zimnego odpale na gazie ( jest taka mozliwwosc w Landirenzo) chodzi normalnie. Dodam ze pompa czasem wydawała jakies dzwieki dziwne.. ale juz przestała.. ( nie wiem czy moze cos z pompą.. nie ma cisnienia albo co ). Help !! Dzieki z gory za sugestie...

ja tak kiedys mialem (nie w essim) (tam byl gaznik) i wina byla pompa paliwa ktora byla wymieniona na zamiennik.... na benzynie nie szlo go wogole odpalic i dopiero na cieplym podczas jazdy udawalo sie- chodz nie zawsze przerzucic na benz. Ale u mnie objawy byly nastepujace: szarpalo niemilosiernie podczas gwaltownego przyspieszania... W twoim przykladzie wina moga byc chociazby przewody paliwowe... jesli masz komputer to moze zrob jego reset... a moze poprostu warto zmienic stacje paliw i zalac porzadnie (pompa paliwa jesli jest slabo zanurzona moze wlasnie w ten dziwny sposob pracowac... hmmm co tu jeszcze Ci doradzic ? pojedz na regulacje silniczka ....

U Mnie jak sie zagrzeje to jedzie na paliwie normalnie.. tylko zimny jakby mial male cisnienie paliwa.. a pytanko jeszcze.. zeby ja w essim wyciagnąć to trzeba zrzucac bak? czy da sie spod siedzenia jaa wydusic.. no i jak zmirzyc czy jest on ok.. czy moze cisnienie ma za małe.. da sie samemu czy trza mechanika..

wydaje mi sie ze spod siedzonka tylnego