| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-07-25 21:51:58 mam problem od pewnego czsu nie długiego czasu klima chodziła coraz gorzej a dzisiaj zamiast chłodzić to dobrze grzeje.słychać że sprężarka chodzi.czy to gaz sie skończył?????? ile kosztuje nabicie klimy????? ps.to moje pierwsze auto z kllimą więc nie kumam sie za bardzo z tego tematu . bede wdzięczny za każdą podpowiedż. pozdrawiam fomin |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-07-25 22:04:17 Witam, zkończył ci się czynnik chłodzący, ja nabiłem klimę za 200zł ze sprawdzeniem szczelności. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-07-25 22:19:18 ok. czyli na razie wyłączam wszystkie nawiewy i takie inne duperszmity i zasuwam do pana od klimy. czy radzicie serwis czy zwykły zakład nabijania tego ustrojstwa??????????? |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-07-25 22:41:57 Ja nabijałem w stacji daewoo, ale tylko ze względów finansowych. Nie bardzo da się tu coś spaprać - facet podpina 2 przewody sprawdza szczelność, czyść, ładuje odpowiednią ilość czynnika i git. |
Stahu LOB WETERAN ![]() MV6 wieś z tramwajami | 2004-07-26 00:32:01 To wtrącę słówko. Niekoniecznie sprawdzenie szcelności za pomocą tego "ustrojstwa" daje pozytywny rezultat. Nabiłem klimę, szczelność niby OK, a sprężarka pochodziła kilka dni i pupa, nie włącza się. Za drugim razem dopiero wyszło że sprężarka jest nieszczelna. I są dwa wyjaśnienia: albo faktycznie sprężarka jest do dupy i wyszło to po wprowadzeniu do układu jakiegoś barwnika, albo nie wiedzą czemu tak się dzieje. Tak czy tak, mi klima nie działa. ----------------- Stahu |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-07-26 10:44:40 sprawdzanie szczelności to dupa - trzeba być baaardzo cierpliwym bo (podobno) czynnik chłodzący szybciej spierd**a z układu niż azot. Sprawdzanie układu barwnikiem też może niewiele dac jeżeli wyciek jest gdzieś ukryty (np wewnątrz auta) lub (tak jak było u mnie) chłodnica była "utleniona" i puszczała "samą sobą" czego praktycznie nie widać w promieniach UV. Po wymianie chłodnicy w zeszłym roku było ok ale zimą odpalam kontrolnie a tu dupa. myślałem, że zszedł czynnik więc 200 w łapę i do klimatyka a tu dupa ciśnienie większe niż u klimatyka w butli |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-26 11:28:01 u mnie chłodnica sie utleniła, połączenia miedziano aluminiowe jakies..
I test barwnikiem pokazał dokładnie. Wymiana chłodnicy, i jest ok na razie.... |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-07-26 11:52:50 chyba zaczne od sprawdzenia ciśnienia w układzie chłodzącym. ogólnie to jest denerwujące jak fura sie sypie psw a potem napełnianie.dam znać co było nie tak |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-26 13:50:21 potwierdzam poprzednie wypowiedzi też to wszystko przerabiałem u nas w Poznaniu napełnienie 150 zika czynnik R134A, są nmawet w promocji NORRAUTA vzy cosik ze sprawdzeniem nabicie 179 zika. U mnie tez kłopoty własie w weewend naprawiałem pompe klimy tez mi spier..... gazik i nie ziębiło zbytnio okazało się że nieszczelność na pompie u regeneratora - popatrzyłem mu na ręce - okazało się że dławica nieszczelna - w zeszłym roku mi to robił wziął 250 zika tym razer zabezpieczenie puściło mało mu ręki nie urwało jak próbował pod ciśnieniem - więc wymiana tej dławicy i zaożenie nowego zabezpieczenia i po znajomości wziął już niby tylko 100 chyba się przebranżowię normalnie 10 min roboty teraz zostaje mi zatankować gaziku i man nadzieję polatać bez otwierania szyb - somo wyciągnięcie popmy to udręka bo gość nie demontuje każe sobie przywieżć w ręce opme. Więc nauczony doświadczeniem ośmielam sie twierdzić że masz nieszczelność jak tak pojeżdzisz jeszcze kilka dni to juz nawet pompa ci sie nnie załączy. |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-07-27 09:24:45 tak mnie natchnęło, że nie mogłem powstrzymać potoku słów - a piszę w pracy więc nie mam czasu zwracać uwagi na pisownię. SORKI narax |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-10-21 12:43:39 Poczytaj poprzednie wypowiedzi (wtyczka na kompresorze itd.)
Jeżeli kompresor się nie włącza po sprawdzeniu wtyczek to prawdopodobnie nie ma czynnika w układzie, wtedy komp nie pozwoli na włączenie sprężarki by jej nie zarżnąć na sucho. pozdrawiam/mpaolos |