[chwale sie]Moj swap 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i przyszedl tez czas na mnie,trzeba pochwalic sie co sie zrobilo przez niecale 2 lata
Wyglad zewn. jest jaki jest,niezalezalo mi bardzo na wizualniej stronie auta,najwazniejsza jest dla mnie strona mechaniczna i pod tym wzgledem jest swietnie,poniewaz wszystkie czesci sa fabrycznie nowe,orginalne,brak rzemiosla Styling klapy przedniej:druciarstwo ale wazne,zeby spelnialo to swoje zadanie(poprawialo chlodzenie)
Dzisiaj zapodam tylko kilka fotek bo jak widac jeszcze brakuje mu kilku detali(siatki,naklejki klubowe,alu z przodu musze zalozyc itp)
No ale chociaz tyle:

Wizualnie jak jest tak jest,wazne,ze zabawa za koliem jest i zabiore sie za kjs-y

niezalezalo ci na wizualniej stronie?????no tak wlot na pasie pewnie sie bardziej rzuca od tego inhalatora, a tylna klape trzeba bylo powycinac zeby ludziska widzieli ze swap jedzie....bo chyba niechodzi o chlodzenie?? ogolnie przypomina mi Batmobila, a skoro ma taki wyglad powinien konkretnie zap...dalac, a sam pisales ze 900 wcale rewelacyjna niejest. Wiec mamy tutaj maly misz masz

A technicznie - jak ci sie sprawuje te ucho co masz - bo widze ze masz poziome. niebuja za bardzo na nim?

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-08-21 21:56:52 ]

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-08-21 21:59:29 ]

Widze ze nasz Kazmirz powrócił

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-08-21 21:59:56 ]

Klapa odchudzona a odchudza sie po to,zeby na masie zyskac Przod dociazyc a tyl odciazyc.

Stasiu-nieladnie tak niesplukac po sobie i na forum pokazywac co sie jadlo

dobra - na masie....a laminatu nielepiej kupic> jeszcze lzejszy, dyskretniejszy i wogole??

Racja, laminat lżejszy, dyskretniejszy i wogóle, dla przykładu u mnie (made by HNT):
Laminat

"Styling klapy przedniej:druciarstwo ale wazne,zeby spelnialo to swoje zadanie(poprawialo chlodzenie)" - troszkę nie kumam, dwoma bocznymi wylotami powietrze ucieka z bagażnika, środkowy to raczej wlot wprowadzający do niego powietrze - po co to?

[ wiadomość edytowana przez: Tomecki_b-b dnia 2006-08-21 22:17:04 ]

903 rewelacyjne niejest ale piszac o stronie mechanicznej mialem na mysli bezawaryjnosc.Jakby co 2 silnik 903 bede w zime skladac,gaznik 2 gardzielowy od Ruffa,glowica albo 2,5mm lub 1,5(mam jedna od Ruffa i druga seryjna ktora czeka na obrobke) no i do tego jakis waleczek sie skombinuje.Powinno pojechac wtedy nieco lepiej niz teraz.
Laminat jest lzejszy to fakt,klapa przyspawana niejest wiec mozna ja w kazdej chwili zmienicZreszta taka sama klape mial Bart w swoim swapie ktory jezdzi teraz nieopodal mnie,wystarczy tylko,ze wypelnie ja siatka i przynituje.

Na dyskrecji mi niezalezy,kazdy ma swoj gust,ja zrobilem autko do zabaway nie na pokaz.

W silniku ktory teraz jest w autko jest zregenerowana glowica(nowe zawory,planowana o 0,5mm,wypolerowana i dziabniete kanaly wylotowe i ssace)Silnik zdrowiutki i bez wyciekow.

ano klapy czesc wymienna wiec spoko....no i jeszcze jak sie czepiam to tych wlotów. no a tak pozatym nice, w koncu koniec. A zima to dobry okres na dlubanka itp.....ja powoli instaluje juz piec w garazu

Fest festyn z ta klapa

Jeszcze na dachu jakiegoś wlota brakuje. Do tego celu możesz np. wykorzystać orginalna maluchowska kieszeń z drzwi przykręconą odpowiednio do dachu

Panie wiocha na m.a.x.x.a

ta klapa to do łapania kur na polu??

pomysl jeszcze nad stylizcja bo naklejki klubowe to juz lepiej na zgnilej serii wyladaja

Pozdro i powodzenia.

Cytat:
2006-08-21 22:43:27, Jesion128 pisze:
Jeszcze na dachu jakiegoś wlota brakuje. Do tego celu możesz np. wykorzystać orginalna maluchowska kieszeń z drzwi przykręconą odpowiednio do dachu

wtedy bedzie "wrx wannabe"

mam gdzies fote takiego cacka , wlot na masce :

farba - DuPont Hamerajt stajl

wywal tą klape błagam!! wiocha trąci na kilometr... fura spoko tylko ta straszna klapa...

Ale ten wlot siakiś taki krzywy.
Takie dyskretne to twoje autko.

eee dobra Klapy seryjne mam na chacie,1,5litra czarnego matu tez mi zostalo wiec moge w kazdej chwili przednia zmienic,tylniej na bank niezmienie chocby niewiem co.Przednia fucktycznie jest przesadzona jesli tyle ludzi uwaza tak.

Jesion128- takich kieszeni mam chyba z 6szt. jak niewiecej gdzies lezec

edit:
co jak co ale wlot robilem po trzezwemu i jest prosto

co do mocowania silnika:jest praktycznie na sztywno,jedynie podczas rozruchu widac jak na pare mm drgnie

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-08-21 23:03:07 ]

fajna gałka zmiany biegów
sorry ale myslalem ze to ja mialem najwieksze kurniki w klubie jak jesio jezdzilem 126p, ale teraz zmieniam zdanie

ten wlot daje z 50% wszystkich oporow powietrza jak nic

autko całkiem niezłe, ale nie pojmuje jak ten wlot ma poprawiać chłodzenie chłodnicy, skoro jest nad nią? owszem, gdybyś za tym wlotem miał wylot to rzeczywiscie dawałoby to rade, ale gabarytowo to rzeczywiscie troszke przesadzony
reszta autka całkiem niezła- czarny mat bojowo wygląda, ale na macie jak na zadnym innym wychodza wszelkie najmniejsze nawet załamania blachy

mam 2 propozycje masek przednich
wersja z samymi wylotami:

albo zamiasttwojego wlotu cos bardziej stylistycznie dopasowanego , ale spełnia raczej role wlotu powietrza do wentylatora/nagrzewnicy:

mówisz o swapie Barta322?? ostatnio widziałem go na KJS w Nysie jakis czas temu- juz u nowego własciciela- nadal ilosc pracujących cylindrów jest wprost proporcjonalna do predkosci obr. silnika?

[ wiadomość edytowana przez: HNT dnia 2006-08-22 01:57:40 ]