Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2008-04-20 14:40:19 Witam!
Mam pytanie czy ktoś sie orientuje co to za czujnik (Nr 1.), gdyz przez przypadek go urwałem, czy brak tego czujnika uniemozliwia jazdę? Nastepne pytanie dotyczy tego przewodu (NR 2.) , gdyz cały sparciał i rozlatuje sie prawie w rękach, czy aby go wymienic trzeba znacząco demontowac osprzęt, bo nie mogłem znaleźc jego drugiego końca? Pozdrawiam ![]() [ wiadomość edytowana przez: goosemm dnia 2008-04-20 14:43:00 ] |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-04-20 14:54:34 Przewo numer 2 pewnie idzie do przepustnucy ![]() mam racje ?? |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2008-04-20 14:58:10 chowa sie gdzies pod listwą zaworów, trudno wysledzic gdzie sie konczy |
![]() bemben5 DEADSOUL OPEL OMEGA B stara kiszewa (koscierzyna) | 2009-06-03 21:00:25 Od czego jest czujnik przed przepływomierzem powietrza widoczny na zdjeciu (biała wtyczka wchodzaca do dolotu))?????
i pytanko czy ktos wie od czego jest ten przewod nr 2? (u mnie tez jest sparciały i do wymiany) wyskakuje u mnie blad 73- niskie napiecie przeplywomierza,go wymienilem (juz sie pomaranczowo na desce nie robi ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2009-06-03 21:12:41 pewnie to wina tego że silnik jest z anglika a tam jest kierownica inaczej , jeżeli sie myle to przepraszam ![]() |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2009-06-03 21:14:52 nr 1 to elektrozawór
białe przed przepływką to czujnik temperatury powietrza zasysanego |
![]() zibik3 LOB NET MEMBER Opel Omega B/sedan Szczecin | 2009-06-03 21:21:00 Czujnik nr1 - zawór podciśnienia sterowania ecotekiem tzn dmuchawą w układ wydechowy - można jeździć, wąż nr2 prawdopodobnie podgrzewanie kolektora ssącego lub od podciśnienia- sparciały trzeba wymienić. |
![]() bemben5 DEADSOUL OPEL OMEGA B stara kiszewa (koscierzyna) | 2009-06-04 16:07:47 dzisaj znowu sprawdzilem bledy i juz nie wyskakuje 73 (pewnie od wymiany przeplywki musialo minac 30odpalen czy jak to tam jest i zniknelo), ale oborty dalej szaleja, jak daje na luz to spadaja i za chwile sie podnosza (nawet do 2tys.),a potem spadaja i tak sobie caly czas faluja.raz jest lepiej i wogole nie podchodza, a potem znou to samo
jedyne co przychodzi mi teraz do glowy to wymienic ten glupi wezyk (nr.2),ale watpie zeby pomoglo....... co jescze moge sprawdzic? |
![]() bemben5 DEADSOUL OPEL OMEGA B stara kiszewa (koscierzyna) | 2009-06-04 20:38:29 mam drugi krokowy i juz podmienialem, niby troszke lepiej na poczatku bylo,ale teraz dalej to samo... |
![]() bemben5 DEADSOUL OPEL OMEGA B stara kiszewa (koscierzyna) | 2009-06-08 21:03:57 a wiec dzisiaj wymienilem ten wezyk (nr 2 ze zdj) wchodzi on do jakiegos rozdielacza z ktorego odchodza 2 inne wezyki...
nic nie pomoglo, ale dziwna sprawa z tym krokowym, bo jak odlaczylem kostke na zaplonym silniku to obroty spadly i zaczal rowno chodzic i NIE zgasl- a chyba powinien (?), wiec dostaje lewe powietrze przy samym krokowym czy calkiem co innego (?), jak go spowrotem podlaczylem to obroty wzrosly do 1tys. i znowu faluja (zwykle max do 2tys.) dzieje sie to tylko jesli jade i wlaczam luz lub sprzeglo- wtedy pare razy faluje i sie uspokaja ale zostaje gdzies w granicach tego 1tys obr czyli dosc duzo. jesli przegazuje jak jest juz "uspokojony" (bez poruszania sie-jazdy) to obr.nie faluja... |