MotoNews.pl
6 SAAB 9000 rocznik 95-97, jaki silnik do gazu? (156346/0) - NT

SAAB 9000 rocznik 95-97, jaki silnik do gazu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki silnik Saaba 9000 najlepiej nadaje się do zagazowania, słyszałem że są duże problemy z silnikami turbo.
Z kolei Saaba 9000 bez turbo w roczniku 95-97 trudno znależć!

witam.
ja mam saaba 9000 z 2,3 ltr ale bez turbo. chodzi na zwykłej instalce z mixerem BLOOS . rewelacja.
do turba jedynie ICOM czyli 5 generacja lub VSI PRINS 4 generacja.

dzięki croma1, potwierdzasz moje dotychczasowe ustalenia co do pewnych trudności no i kosztów z zagazowaniem silników doładowanych.
Rozglądam się za Saabem w roczniku 95-97, nigdy nie jeździłem na tej marce. podpuszcza mnie znajomy który zajeżdża trzeciego.
Jeżeli masz coś do dodania w tej sprawie chętnie poczytam.

witam.
nic dodać nic ująć. auta sa rewalka.

saab - jest super , ale

nie kupuj saab'a bez T U R B O !!

900 NG 2.0 turbo 185KM, co do gazu mam AG sirocco (by KME) - w sumie ok, mam jeden mały problem - pewnie do pokonania

znajomy ma 9000 2.3 turbo na zwykłej instalacji i jeździ, w sumie nie narzeka, ale spadek mocy spory, znam też 900 ng 2.3 bez T - na zwykłej instalece - to lipa, pali sporo, mocy brak

kolejny to 9-3 2.0 turbo 185KM, na Prinsie, nie narzeka - ale walory takie jak: spalanie, moc podobnie jak w moim 900 NG

ale croma1, napewno ma racje - 5 generacja, albo Prins - jak masz tyle kasy, ale jak to bedzie coś tańszego ale sekwencja założona przez fachowca, to nie będziesz narzekał