| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2006-08-24 20:27:01 Hej jestem świerzym klubowiczem i chciałbym zapytać dlaczego w niektórych wersjach są liczniki skalowane km/h oraz milami ??? to na eksport bylo czy jak???
Poza tym potrzebowałbym ksiażkę w stylu Sam naprawiam do esperaka i nie wiem czy wśród klubowiczów jest jakiś pdf w posiadaniu .... Pozdrawiam |
BRODODAR Espero 2.0 CD LPG Olsztyn | 2006-08-24 20:46:09 Zegary z milami i km/h są samochodach przywiezionych z Anglii.
Książki serwisowej szukaj w np. na eMule |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-24 21:54:58
Hm.Polemizowałbym z tobą. W milach mają również wersje amerykańskie (z kierownicą z normalnej strony) A serwisówkę można ściągnąć z czeskiego klubu espero download [ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2006-08-24 22:21:24 ] |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2006-08-25 02:10:12 Hmm to ja juz sam nie wiem jak z tym licznikiem....Ogólnie sprawa jest taka ze mam do kupienia eperaka z 97 roku 1,5 16v oraz 45 tys przebiegu....troche mnie to zdziwilo ze jeszcze takie okazy mogą jeżdzić po polskich drogach ale najwidoczniej jakiś dziadek woził babcie tylko na zakupy....Stąd też moje pytanie bo duzo ogladalem juz tych sprzętów ale pierwszy raz z takim licznikiem...:p
Jeśli możecie napiszcie w jaki sposób najlepiej sprawdzić wiarygodność takiego licznika bo wlascicielka twierdzi ze to oryginał i w sumie po oględzinach można odnieść takie wrażenie !!! Jednakże nie znam tego samochodu aż tak dobrze jak wy... Kiedyś były pląby na licznikach a teraz to nie wiem czy cos takiego jeszcze isnieje jak w 126p niegdyś ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-25 08:10:30 Jeżeli ta właścicielka nie jest pierwszym właścicielem,to dla niej może być to oryginał (bo oryginalny z espero). Licznik w milach oznacza,że i przebieg jest w milach.Czyli 45 tyś mil to 72 tyś km.Co do wiarygodności przebiegu to się nie wypowiem.Najlepiej sprawdź na jaki kraj auto było dedykowane.
Na lakierowanej tabliczce pod maską (po prawej strony od zamka) jest symbol kraju do którego to auto było produkowane.Przykładowo na polskę jest symbol EPL, na niemcy EGE. Esperaki nie były robione na export,bo były z importu. I na Polskę nigdy nie szły samochody z licznikiem w milach. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2006-08-26 19:01:06 Sprawdzalem i ma podpis EPL....a co do tacho to przejechalem znane mi 1200 m i wskazal 1300 wiec w granicach bledu czy tez +-100m dokladnosci samego wskaznika . Nadal dziwi mnie ten licznik ale moze powoli dojde Pozdrawiam |