Dokumenty do LPG zaginęły - pomocy !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam następujący problem. Kupiłem samochód z instalacją gazową (OMVL z mikserem, to chyba II gen.) . Samochód kupiłem z autokomisu, w trakcie zakupu nie było przy samochodzie dokumentów dot. instalacji gazowej : homologacja zbiornika i wszystkie inne potrzebne. Właściciel samochodu telefonicznie powiedział, że dokumenty do instalacji gazowej dośle, jak wróci z urlopu. Wrócił, ale dokumentów nie może znależć, nie wiem czy kręci, czy faktycznie nie może znależć, ale dokumentów nie ma.

Moje pytanie: co z tym fantem teraz zrobić ( mogę mieć problem żeby dotrzeć do firmy, która zakładała tą instalację ), za miesiąc muszę ro bić przegląd i wiem, że dokumenty do inst. gazowej muszą być.
Proszę o szczegółową poradę, za którą z góry dziękuję.

Pozdrawiam wszystkich

Cześć! Radziłbym na początek sprawdzić w wydziale komunikacji czy w dokumentach samochodu jest kopia homologacji na tą instalację, bo jeśli nie ma to sprawa trudna a gaz lewy,miałem taką sytuację,pieczątka w dowodzie niezbyt czytelna w karcie pojazdu widniał wpis i też zamazany dokumenty mieli dosłać i nie dosłali instalacja była lewa!, a samochód miał 2 lata i kupowany z firmy ktora sprzedaje samochody. Miałem faktórę zakupu na której była adnotacja o zasilaniu gazowym i to było zbawienne.Po informacii o złożeniu wniosku do sądu założyli nowy gaz bo tamtego nie było możliwości zalegalizować, chociaż ta firma rownież zajmuje się montowaniem inst. gazowych.

Witam!
Mam taka sama sytuacje, sprzedajacy sie wypial i ma to gdzies.
Teraz mam instalacje ktora nie jest legalna.
Czy ktos juz to przerabial?

Cytat:
2006-08-30 19:47:17, dolot pisze:
Witam, mam następujący problem. Kupiłem samochód z instalacją gazową (OMVL z mikserem, to chyba II gen.) . Samochód kupiłem z autokomisu, w trakcie zakupu nie było przy samochodzie dokumentów dot. instalacji gazowej : homologacja zbiornika i wszystkie inne potrzebne. Właściciel samochodu telefonicznie powiedział, że dokumenty do instalacji gazowej dośle, jak wróci z urlopu. Wrócił, ale dokumentów nie może znależć, nie wiem czy kręci, czy faktycznie nie może znależć, ale dokumentów nie ma. Moje pytanie: co z tym fantem teraz zrobić ( mogę mieć problem żeby dotrzeć do firmy, która zakładała tą instalację ), za miesiąc muszę ro bić przegląd i wiem, że dokumenty do inst. gazowej muszą być. Proszę o szczegółową poradę, za którą z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich

Witam, bylem w podobnej sytuacji skradziono mi wszystkie dokumenty z auta wiec musialem przejsc ponownie przeglad zeby dostac dowod rejestracyjny, diagnosta na stacji zawolal tylko swiadectwo homologacji zbiornika, zadzwonilem do producenta STAKO podalem numer zbiornika i po oplacie 30zl przyslali mi papier do domu. To wystarczylo do przegladu chociaz sa ludzie i ludzie zalezy na jakiego diagnoste trafisz, dla nich najwazniejsza jest homologacja zbiornika bez tego nic nie zrobisz na reszte przymykaja oko, powodzenia.