Przełączanie Landi....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie. Zamontowałem centralkę Landi LCSA/1 i wszystko jest ok. tylko przełączanie następuje przy 4500 obrotów. Jest to trochę denerwujące. Czy próg przełaczania ustawia się tylko programowo?, przez złącze diagnostyczne, ew czy nie można założyc przełącznika trójpołożeniowego z pozycją gaz.A może da się wymusić poz. gaz w inny sposób. Nie mam zamontowanego silnika krokowego więc, wykorzystuje tą centralkę tylko jako emulator. Zaden gazownik w okolicy nie podejmuje tematu. Pomocy...

1. Jeśli ty założyłeś centralkę i jej nie programowałeś to na prawdę optymista i fuksiarz z ciebie. Skąd wiesz, że wszystko jest zaprogramowane pod twoje auto? (obroty, ilość i rodzaj cewek zapłonowych ((stąd błąd w obrotach)), emulacja lambdy, przełączanie itp.)
2. Jeśli natomiast zakładając programowałeś centralkę to jaki problem masz kolego?

Założyłem z ciekawości czyli dla miecia.A skoro auto chodzi to pewnie fuks, tylko te obroty.Jak masz czym to zaprogramowac to do Buska nie jest tak daleko, Wisła i już prawie....???

Daleko nie daleko. Taniej cię chyba wyjdzie za parę groszy zamówić sobie kabelek a sofcik ci się prześle i bedziesz gość. Ja lubię mieć nawet egzotyczne softy. Kwestia uruchomienia szukania. Gdzieś na pewno mam. Jak będziesz zainteresowany daj znać. Poszukam, wyślę.