Uszczelka pod tylną lampę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest możliwość kupna uszczelki pod tylną lampę, czy trzeba kupić całą lampę? Dokładnie mój problem dotyczy tylnej lewej lampy, przez którą przecieka woda do bagażnika.

Z tego co się orientuję to nie można raczej dostać samych uszczelek. Jedyne co to całe lampy ale po co to komu. Jak u mnie ciekło to wzięłem zwykły czarny silikon, rozebrałem lampy przy okazji je czyszcząc przykleiłem starą uszczelkę do lampy, potem komplet do nadwozia, troche potem jeszcze poprawiłem i nic nie cieknie Chociarz można równie dobrze użyć bezbarwnego Nie opłaca się kupować całych kloszy dla samych gum przecież

Cytat:
2006-08-21 00:47:23, Tood pisze:
Z tego co się orientuję to nie można raczej dostać samych uszczelek. Jedyne co to całe lampy ale po co to komu. Jak u mnie ciekło to wzięłem zwykły czarny silikon, rozebrałem lampy przy okazji je czyszcząc przykleiłem starą uszczelkę do lampy, potem komplet do nadwozia, troche potem jeszcze poprawiłem i nic nie cieknie Chociarz można równie dobrze użyć bezbarwnego Nie opłaca się kupować całych kloszy dla samych gum przecież

Dzięki za podpowiedź. jak możesz to napisz jeszcze (niestety jestem zielony jeżeli chodzi o mechanikę), czy na silikon wystarczy tylko przykleić tą uszczelkę, czy po przykręceniu lampy do nadwozia gdzieś jeszcze trzeba potraktować silikonem.

ja tez uzyłem czrnego silikonu i jest OK