Ma ktos w maluchu rekina 5,5cala na oponie145/70na przodzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bo mnie ta opcja obciera niemilosiernie i nie wiem czy to wina tego ze ktos kiedys zle spasowal blotniki czy poporstu jest to nierealne i sprobowac 135/70

u mnie też tarło i jeździłem na 135/70, ale tam też był przód zwalony do tego stopnia, że przy resorze sklepanym na 13 cm tarły na lekkich wybojach seryjne 12'ki

Ja miałem na przodzie 145x70 i było ok ale ze względów stylistycznych zmieniłem na 135x70.
Tu foto 145x70:

a tu 135x70:

Opony to Dębica Vivo tak nawiasem mówiąc bardzo lipne na mokrym...
Możesz coś podklepać, chociaż zalerzy o co ci konkretnie trą?

w tym miejscu przy probie skrecenia kierownicy kolo zatrzymuje się, zaklepalem juz mocno co trzeba bylo i nic

znjaomy mial taki kiedys w rekinach 5.5 calowych i o dziwno nawet nie klepal nic.......co maluch to inny;/

Cytat:
2006-08-21 11:34:08, bartong44 pisze:
w tym miejscu przy probie skrecenia kierownicy kolo zatrzymuje się, zaklepalem juz mocno co trzeba bylo i nic

Ja też w tym miejscu klepałem ale tylko trochę. Kupuj oponki 135x70 i problem zniknie. Ja dokładnie miałem Dębica Vivo D-164 135x70 R13

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2006-08-21 16:04:58 ]

Ja długo, długo jeździłem na alu Melberach z oponami 135/70R13 na przodzie, plus MOCNA gleba, i 5mm dystans i było naprawdę spoko.

ja mam 145/70 i nic nie obciera faktem ze jak poszedl na glebe to ranty zaklepane ale obciralo w jdnym miejscu

bartong44 a czy zprzodu zmniejszyle srednice piasty bo srednica otworu centrujacego w bmw jest mniejsza niz w malcu .......

A ja powiem,ze z tym problemem borykalem sie baaaardzo dlugo! Przy 12 nic sie niedzialo ale jak obspawywalem bude,zmienialem blachy problem zrobil sie taki sam jak ma Bartong,meczylem sie z klepanie itp az wkoncu wycialem nadkola na obrzezach.Teraz na oponach 145/70 nietrze,na 165/60 i na 175/50 tak samo ale to dzieki temu,ze poszerzylem przednie nadkola

Oczywiscie mowie o feldze 5,5 cala et18

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2006-08-21 20:25:18 ]

Opona 135/70 13" na feldze 5,5" do lansu jest super .
Strasznie sie rozchodzi i na kazdym szybszym wejsciu w zakret jedzie sz na bocznych scianach opony jezeli dostanie ci sie jeszcze pod to woda to sie bedziesz czesto pocił.
Co do klepania waskich nadkoli to osobiscie odradzam sam kiedys
kupiłem rekiny5,5" i za wszelka cene chciałem je wcisnac na przod sklepałem dosyc mocno nadkola i do dzis tego załuje .

Cytat:
Co do klepania waskich nadkoli to osobiscie odradzam sam kiedys kupiłem rekiny5,5" i za wszelka cene chciałem je wcisnac na przod sklepałem dosyc mocno nadkola i do dzis tego załuje .

Możesz napisać dlaczego tak odradzasz i żałujesz klepania nadkoli przednich?... Pytam, bo sam własnie chciałbym wcisnąć takie rekiny na przód