| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-07-31 18:33:53 Wczoraj jezdzilem na gazie, jak sie skonczyl to na PB, bylo normalnie. Dzisiaj do pracy tez pojechalem na PB i tez normalnie, po pracy wsiadam i odpalil na 3 garki, zatankowalem gazu i jest ok, a na benzynie pali na 3.
jakis czas temu tez tak sie zrobilo ale samo ustalo. Filtr paliwa ostatio wymienialem (jakis tydzien temu). Pompa lekko wyje wiec to moze ona wysiada? |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2006-07-31 18:44:28 Wtryskiwacz |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-07-31 22:12:00 a jak go sprawdzic, wyjecie ktorejkolwiek z fajek od swiec powoduje pogorszenie pracy silnika, wiec jakby kazdy garnek dzialal, jednak ktorys mniej.
podobnie z odlaczeniem wtrysku, ale tylko na dwoch sprawdzilem (srodkowych), bo do pozostalych na szybko nie bylo jak sie dostac. Silnik ma niecale 100tys przejechane z czego na gazie ok 700km. Mam drugi silnik na czesci i wtryski tez ale jakos nie chce mi sie wymieniac w ciemno. Jednak jak trzeba bedzie to wymienie tylko jak dojsc ktory to? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-01 10:07:00
Możliwe, że wtryskiwacz zapiekł się w pozycji otwartej i leje się z niego paliwo. Musisz sprawdzać poszczególne wtryskiwacze odłączając po kolei ich wtyczki. Ale najpierw zrób RESET kompa. Czasem potrafi to uczynić cuda... |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-08-01 20:06:42 dzisiaj rano zapalil na 4, a wieczorem po pracy tez zapalil na 4 tyle ze jak przelaczylem pozniej spowrotem na PB to juz bylo jakby 3, przed chwila kasowalem kompa i tez jakby 3. Na weekend pobawie sie z wtryskami.
Ciagle chodzi mi jakos ta pompa paliwa po glowie, bo po przekreceniu kluczyka slychac ja dosyc wyraznie, a do tego nie jest to taki dzwiek stabilny tylko pierwszy moment szybsze obroty i spadaja az do wylaczenia. Nie wiem jak ma byc poprawnie, bo od poczatku tak jest. PS Sonda lambda jest walnieta, ale i z tym auto jezdzilo "normalnie" |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-08-28 09:22:12 Pisze tylko zeby powiedziec ze juz jest git, kilka dni temu kupilem produkt do czyszczenia ukl. paliwowego firmy STP, wlalem juz na parkingu przy sklepie, jako ze mialem malo paliwa w baku to wlalem ok 30-40ml. Po przejchaniu ok 5km juz na benie chodzi ok i tak zostalo do dzisiaj, jestem ogolnie zdziwiony dzialaniem tego srodka :: [ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-08-28 09:25:06 ] |