Blacharka - Wrocław

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
potrzebuję zrobić progi, dlatego szukam jakiegoś dobrego, w miarę taniego (na możliwości studenta ;>) blacharza. Będę wdzięczny za jakieś porady.

Porażka sam długo szukałem - w końcu znalazłem za Wrocławiem - ale nie zrobili najlepiej :/ Więc jak ktoś zna to niech poleci - podpinam się pod wątek

Świątek na Rogowskiej/Zemskiej chcial dawno temu 400 za wymiane progow w poldku - po trzy blachy na strone. ten gosc jest dobry, ale drogi

progi w fordzie to nie taka tania sprawa:/ ja się dowiadywalem to 150zł wymiana jednego progu + koszt samego progu + lakierowanie:/:/ nie wiem co z tym zrobić.. ech.. fajne auto ale rdza rdza:/

Kajteknr1 - gdzie się dowiadywałeś? Jakiś namiar?

wiec tak, moje progi widział DOBRY fachowiec w Bykowie(jak na Warszawe jedziesz) i chciał za samo połatanie 100zł od strony, za wymianę nie wiem.

W kiełczowie chciał tak jak mówiłęm 150zł za wymianę + koszt progu + lakierowanie(lakiernicy średnio biorą 200-300zł za el:/ ale tu niepytałem:/ ) ,robilem u niego podlużnice (niby 150zł strona) x2 + konserwacja + łatanie progów 400zł , więc niby progi poniżej 100zł oba.. ale to cięzko nazwać fachową robotą:/ odradzam

na Rakowej są dobrzy blacharze ale cóż. tam koszta i jeszcze raz koszta. Po drugie tam kazdy działa 100% legalnie, faktura itd .. to napewno też winduje cene.

W fordzie jest z tym rzeźba że trzeba odginać błotniki przód i chyba(?) drzwi zdjąć, a żeby je zdąć to nie odkręca się śrub tylko wybija takie coś..

ech.. lubie forda ale np. w passacie żeby wymienić błotnik, odkręcam śruby i przykręcam nowy, cena robocizny napewno mniejsza:/

pocieszam się że (tak słyszalem ) żeby w tico wymienić żarówke trzeba zdjąć błotnik

Czy naprawdę nikt nie robił we Wrocku nic z blacharki? up!