MotoNews.pl

[Accent"96] włącznik świateł cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ze światłami cofania, prawdopodobnie coś nie łączy w okolicach włącznika, bo czasem na chwilę błysną, ale generalnie nie działają.
Gdzie zamontowany jest ten włącznik? Powinien być gdzieś przy skrzyni biegów, ale jak dzwoniłem do ASO, to w jednym mi powiedzieli że trzeba go szukać pod samochodem a w drugim że pod maską... Będę wdzięczny za jakieś info
Pozdr

WItam
W accencie z 96 roku napewno jest pod maska, bardzo latwo sie do niego dostac, z tym ze ja juz niemam accenta i niebardzo przypominam sobie gdzie dokladnie, ale napewno pod maska po prawej stronie jak stoisz przed autem w okolicach puszki od filtra. U mnie byl zmiemiany ten wlacznik zaraz jak kupilem accenta i wymiana trwala 3 minuty i gdybym wiedzial ze to takie proste i ze dostep jest dobry, to sam bym to wymienil. Powodzenia i pozdrawiam
Marcin

dzięki za informację!
pozdrawiam

Nie miałem ostatnio czasu się tym zajmować, więc dopiero dzisiaj powróciłem do tematu włącznika.
Poniżej krótki opis całej "operacji" (może komuś to się kiedyś przyda).
Włącznik ten znajduje się w okolicach puszki filtra powietrza (jest to śruba wkręcona w skrzynię biegów [od góry], a do niej podłączony jest kabel). Do wykręcenia go potrzebny jest klucz 24, w moim przypadku śruba była mocno zapieczona więc przydał mi się też młotek. Sam włącznik kupiłem w JC Auto na Ostrobramskiej (W-wa) za niecałe 40 zł.