Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-30 19:00:13 Hmm moja lada jak jeszcze byla sprawna chodzila jak dizel a przy wiekszych predkosciach chodzi jak traktor bo jak na razie przy 100 km/h wylanczam radio ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-01-30 19:16:22 To robi wielkie wrażenie gdy wsiadasz do łady i nie słyszysz silnika...oczywiscie kiedy pracuje na wonych obrotach. Też marzę o takim wyciszeniu i mam zamiar przy okazji remontu blach dokonać tego za pomocą mat bitumicznych i pianki kupionej w castoramie albo innym sklepie z materiałami budowlanymi. Maty dźwiękochłonne sprzedawane w sklepach tuningowych sa potwornie drogie, ale mają tez tam taką piankę ( Noise Killer) przydatną do miejsc niedostępnych dla mat i pianek. Połowę hałasu wyeliminowałem uszczelniając dziurę przez która przechodzi drążek zmiany biegów. Nie miałem części fabrycznie montowanej tam gumy... |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-01-30 23:20:42 Oj wydech w Ładnej do najlepszych nie należy. Ja swój wymieniałem bodajże na przełomie lipiec/sierpień i odnoszę delikatne wrazenie, że przed wakacjami pewnie trzeba go wymienić. Ma już liczne ślady rdzy! |
mkee SYMPATYCZNY GOŚĆ lada 2105 bochnia | 2004-01-30 23:44:56 jak bede skladal moj sprzet zrobie dok.na temat wyciszenia,to moze bedzie mozna wstawic na klubowa. |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-01-30 23:56:56 Jadąc Ładną czujesz, że żyjesz ![]() ![]() |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-31 13:40:35 No fakt zasnac za kulkiem w ladzie to bardzo malo prawdopodobne ale faktycznie musze wyciszyc nie dosc ze silnik chalasuje to jeszcze wiatr swiszcze ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-01-31 17:07:31 Franc,dobry pomysł,moze dasz proekologiczny przykład kolegom z klubu i jako pierwszy wykonasz przeróbke w swoim aucie? ![]() ![]() ![]() ![]() sory,nie mogłem sie powstrzymac co do wyciszenia,ja po zalaniu auta wywaliłem wszystkie oryginalne wyciszenia,jeździlem tak ze 3 miesiące.Nie powiem,wtedy to byly wrazenia ![]() Wakacje-zdjałem cała wykładzine w podłogi,wyjałem fotele,kanape tylną.Podłoe w miejscavch gdzie mzoe dochodzic woda,zasmarowałem silikonem,nastepnie połozyłem wełne mineralna rockwool.Wyłozyłem dokładnie cała podlogę,tunel srodkowy,blachę pod kanapa i jej oparciem.Muszę wam powiedziec,ze sporo ten manewr dał,bo na wolnych obrotach,siedząc w aucie nie słychac,czy wogóle pracuje.Znośny klimat jest do 90-100km/h,przy spokojnej jeździe,bez przyspieszen.Powyzej tez da sie rozmawiac,ale to nie to o czym ciągle marzę ![]() Rada typu glosniej radio,wcale nie jest dobra,bo dźwieki z radia,i dodatkowy huk z zespołu napędowego,jest razem bardzo męczacy. jeździłem zachodnimi autami i naprawdę komfort jazdy w postaci trzasków,huku i innych odgłosów tam nie występuje, lada się chowa pod względem komfortu i moze konkurowac jedynie z polonezem,dfem,favoritką i jeszcze paroma pełnoletnimi autami ![]() pzdr |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-02-01 22:21:30 Onikaaa ty nie badz taka madra ty swoim samochodem nie jezdzisz,a jak juz to tylko po miescie i nie slyszysz tego chalasu jaki jest na trasie.Ja nie nazekam tylko sie pytam a to ruznoca !!!! Gratuluje pomyslu ![]() Bez urazu Monika ![]() Grzesiek hmm z ta watom to tez bede musial sprubowac ale dopiero na wiosne bo pod wykladzina podlogowa mam odrazu blache i moze dlatego tak glosno jest. Pozdro |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-02-01 23:42:59
Jak wyczyn to wyczyn!!! Żadnych półśrodków typu tuning motorka ale LPG zostaje ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-02-02 01:58:01 Nie wiem jak tam klasyki, ale ja na Samare nie narzekam - chodzila glosno tylko jak tlumik pekl, ale zaspawalem i jeszcze troche na nim pojezdze ![]() ![]() ![]() |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-02-03 07:33:51 Temat zostaje zamkniety ![]() |
![]() ALEX558 Łada Samra Gdańsk | 2004-02-04 23:26:08 Cześć FAZI. Widziałem Cię na holu dzisiaj ![]() |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-02-05 08:15:25 hihihi a Franc byl tak mily i zacholowal mnie do warsztatu motorek mi w autku sie u gotowal.Ale juz lekaz sie zabiera za reanimacje ![]() ![]() |
![]() adam_p1 WAZ Lada 2106 Wrocław | 2005-05-08 14:34:09 chyba najlepsze sa maty wygluszajace na allegro za 4,5 pln za jedna. |