Usterka tylniej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem espero z zablokowanymi tylnimi szybami nie dało się ich otworzyć okno po prawej stronie podczas opuszczania stukało rozkręciłem obudowę okazało się ze szyba się zapiekła po stronie lewej nic się nie dzieje po zdjęciu obudowy dokonałem pomiarów i doszedłem ze nie dochodzi prąd, lecz nie mogę zlokalizować źródła usterki czy jest jakiś bezpiecznik od tych drzwi??

Cytat:
2006-09-09 19:36:55, markon pisze:
Kupiłem espero z zablokowanymi tylnimi szybami nie dało się ich otworzyć okno po prawej stronie podczas opuszczania stukało rozkręciłem obudowę okazało się ze szyba się zapiekła po stronie lewej nic się nie dzieje po zdjęciu obudowy dokonałem pomiarów i doszedłem ze nie dochodzi prąd, lecz nie mogę zlokalizować źródła usterki czy jest jakiś bezpiecznik od tych drzwi??

Bezpiecznika nie ma. Masz najprawdopodobniej przerwany przewód pomiędzy drzwiami a słupkiem (na 99% w tej gumowej osłonie)

Cytat:
2006-09-09 20:54:32, BRODODAR pisze:
Bezpiecznika nie ma. Masz najprawdopodobniej przerwany przewód pomiędzy drzwiami a słupkiem (na 99% w tej gumowej osłonie)

Też tak sądzę 100%
Pozdro Paint

Cytat:
2006-09-09 20:54:32, BRODODAR pisze:

to też sprawdziłem i nic

A napisz czy sam silnik ci działa podepnij go na krótko pod 12v bo jak piszesz że ci coś chrobotało to się może zjarał

Cytat:
2006-09-09 21:00:37, markon pisze:
to też sprawdziłem i nic

W słupku jest kostka. Wyciągnij ją i sprawdź (czy dochodzi prąd do kostki)

Cytat:
2006-09-09 21:05:05, Paint pisze:
A napisz czy sam silnik ci działa podepnij go na krótko pod 12v bo jak piszesz że ci coś chrobotało to się może zjarał

ale to w 2 wyczysciłem prowadnice i ok a ten nic 0 nie pobiera napięcia zeczywiscie z podpięciem na kródko to niezły pomysł tylko jak się dostac do niego

Cytat:
2006-09-09 21:26:26, BRODODAR pisze:
W słupku jest kostka. Wyciągnij ją i sprawdź (czy dochodzi prąd do kostki)

w słupku między drzwiami??

Cytat:
2006-09-09 21:35:46, markon pisze:
w słupku między drzwiami??

Tak
Wyciągnij tą gumową osłonę (przewodów elektrycznych) ze słupka. Delikatnie ciągnij do siebie. Zobaczysz kostkę. Jeśli na przewodach stwierdziłeś brak zasilania to po kolorach przewodów doić do kostki i sprawdź kostkę...

Cytat:
2006-09-09 19:36:55, markon pisze:

A próbowałeś wyciągnąć panel w drzwiach kierowcy ?
Tam styki mogą nie zamykać obwodu, mogą być zaśniedziałe!

Cytat:
2006-09-09 22:04:41, mifinka pisze:
A próbowałeś wyciągnąć panel w drzwiach kierowcy ? Tam styki mogą nie zamykać obwodu, mogą być zaśniedziałe!

nie ma zasilania