| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-24 05:10:20 Jak w temacie przymierzam sie do kupna alarmu poniewaz mój pierwszy "cyklop+" po dwóch latach mial dosyc-wariował-przekażniki sie zaiweszały potem mialem jakiegos starego silicona ale mial za to drugi obwód dzieki któremu moglem otwierac klape bagaznika z pilota ale po roku nagle przeestał dzialac-niewiem czy piloy czy co za cholera.
Ponieważ juz mnie troche wkurza rozbieranie auta co rok to tym razem chcialem kupic jakis alarm który sie niepopsuje -i niebedzie z nim tak duzo problemów jak np z cyklopem-piloty raz dzialaly raz nie,wyl bez powodu,czasem sie zawieszial Znalazlem na allegro taki alarm elita jak do tej pory czytalem na elektrodzie wszyscy go chwalą- wkoncu dają piec lat gwarancji wiec to chyba o czyms swiadczy-ALE MOZE KTOS Z WAS MA TAKI I MOZE SIE WYPOWIEDZIEC NA TEMAT JEGO NIEZAWODNOSCI. Pozatym jestem zainteresowany kazdym alarmem ponizej 150zl który bedzie mial 2gi obwód np do sterowania bagaznika... Wiec jesli ktos z was ma jakis alarm godny polecenia to chetnie posłucham. pozatym znalazlem taki alarm alarm za 100zł która ma nawet dwa dodatkowe obwody i jest o 50 zl tanszy ale slyszalem ze wystepują podróbki i ze jest awaryjny-MA KTOS Z WAS ALARM FREEWAY Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-24 05:12:19 ] [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-24 05:13:38 ] |
pasip Klubowy Weteran AUDI A6 C8/BMW 430i ... Lublin | 2006-08-24 08:55:04 Ja mam alarm Elita w swoim Esperaku ale od niedawna więc o niezawodności trudno mo coś powiedzieć. Działa OK i ma drugi obwód do klapy bagażnika co jest bardzo wygodne. Mam piloty 2-przyciskowe a nie takie jak na zdjęciu w tej aukcji gdyż wydały mi się solidniejsze. Facet który mi go zakładał (zakład który robi to od wielu lat i ma dobrą opinię) powiedział że jakość jest OK, reklamacje się nie zdarzają jeśli wszystko jest zainstalowane OK. Na Forum elektroda.pl jest jego instrukcja obsługi. http://instrukcje.elektroda.net/main100.html
i druga na stronie dystrybutora:Elita Powód wymiany centralki był u mnie podobny jak u ciebie, stary 9 letni Cheetach przestał reagować na pilota a że i tak został mi tylko jeden w połamanej obudowie to zdecydowałem się na wymianę. No i otwieranie bagażnika z pilota: bardzo wygodny bajer |
tommi-j Renault małopolska | 2006-08-24 09:18:06
Polecam Magicar 440B. Wypasiony alarm i całkiem niezłej jakości. Montowałem taki 2 miesiące temu znajomemu. Ma bardzo ładne i4-przyciskowe piloty z ikonką na każdym z przycisków (oddzielny, opisany przycisk do otwierania bagażnika ). Ma fajne funkcje mn. otwieranie bagażnika bez rozbrajania alarmu. Działa to tak. Naciskasz na 3 sek. guzik w pilocie--otwiera się bagażnik, drzwi pozostają zamknięte, alarm jest aktywny ale na czas otwarcia bażnika odłącza tylko czujnik bagażnika i czujnik wstrząsowy/ultradźwiękowy. Po zamknieciu pokrywy bagażnika, alarm samoczynnie uzbraja czujniki. Jest też rozbudowana funkcja SAVELOCK. Można sobie np. ustawić ją tak, że po zapaleniu silnika zamiki się zamykaja samoczynnie, a jeżeli ktoś chce wysiąść np. "na światłach" otwiera drzwi klamką, zamki się odblokowują i po zamknieciu drzwi i naciśnięciu pedału hamulca ponownie się blokuja.
Tu masz link do przykładowej aukcji:Magicar 440B A z Polskich polecam jak najbardziej produkty firmy AMT. Są bardzo wysokiej jakości. W szczególności polecam alarm "Super Forteca" - rozbudowany, dopracowany i niezawodny (z homologacją i 2 lata gwarancji) alarm- po 3 latach użytkowania, 0 problemów (oczywiscie jest 2-kanał) .
Niezły też jest "Frodo 2 bis" -2 lata bez problemów Tu masz linki do: Super forteca frodo 2 bis. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-08-24 12:05:27
Jak alarm dowiaduje sie o tym ze ktos ciagnie za klamke, skoro zamkniety zamek nie pozwoli otworzyc drzwi? sa czujniki na klamkach czy jak? bo z nieba to info chyba nie spada ![]() |
tommi-j Renault małopolska | 2006-08-24 12:54:14
W większości aut z CZ jest tak, że gdy ciągnie się za klamkę wewnętrzną to centralny odblokowuje drzwi. Ale faktycznie zamki w Espero chyba należy do wyjątków i najpierw trzeba wyciągnąć dżingsa w drzwiach albo odblokować przyciskiem na panelu, a później otwierać klamką. w normalnych autach ten dżings jest zwykle pośrednio połączony z klamą wewn. a w Fordach rolę dżingsa spełniają właśnie klamki wewnętrzne. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-08-24 12:58:03 w sienach np. tez.
wiec w espero ten patent nie bedzie dzialac... a szkoda. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-24 18:56:20 ale ja montuje alarm nie sienie tylko Espero
Wlasnie sie dowiedzialem ze elita z obwodem do bagaznika kosztuje najtansza 200zł wiec odpada Chyba sie zdecyduje na magicar tylko jeszcze sie zastanawiam nad tym na 540 róznica w cenie niewielka a taki chyba troszke lepszy model sie mi wydaje...magicar540 Pozdrawiam |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-24 19:36:08 Mnie się wydaje, że klamka wewnętrzna jest nieczynna po zablokowaniu zamka w większości nowych samochodów |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-08-24 20:30:18
A mnie się wydaje że na takich podzespołąch nie ma co oszczędzać
Jak to się mówi "chytry dwa razy traci"
Odpukać w niepordzewiały kawałek Esperaka, ale żebyście nie mieli za rok czy dwa problemów z tymi wynalazkami
|
BRODODAR Espero 2.0 CD LPG Olsztyn | 2006-08-24 20:38:29
Nowszy model... Kilka dodatkowych funkcji...Czy do wykorzystania? Ale model nowszy i nie ma się co zastanawiać Swój alarm taż w tej firmie kupowałem. Wszystko ok. |
maskekk Pzn | 2006-08-24 23:18:41 Ja mam alarm od nowosci produkcji kolegi ojca(robi takie cacka). Mam czujniki ruchu, na otwarci drzwi i na zbicie szyb blokuje cos tam. Kiedys chcieli mi ukrasc fure i nie dali rady. immo omineli na alarmie i blokadzie utkneli. Reasumujac najlepsze sa alarmy nie markowe tlyko produkcji chalupniczej, o ile ktos kto to zrobil zna sie na rzeczy. zreszta kto teraz kradnie esperaki... |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-25 04:50:17 Jak to juz wiekszosc z nas zdążyła stwierdzic alarm niesluzy do
tego aby ci auta nieukradli(zresztą kto kradnie espero-chyba jakis member naszego klubu ) tylko do tego zeby gówniarzą
wracającym z dyskoteki niewpadł pomysł do głowy-"a moze sie tym przejedziemy" czy osiodlowym lumpom spodobal sie twój wzmacniaczy z bagaznika oraz przedewszytskim dla komfortu -dlatego chce koniecznie alarm z dodatkowym obwodem do otwierania bagaznika. A do zabezpieczenia mojego auta przed kradziezą mam blokade slrzyni biegów którą uwazam za powazne utrudnienie dla zlodzieja oraz mój magiczny "przycisk" o którego istnieniu wie niewielu
Pozdrawiam Tommi [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-25 04:51:42 ] |