Ściąga w prawo.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak może byc przyczyna? Jak w temacie , ściąganie widać szczególnie podczas jazdy w trasie, jest to trochę męczące jak trzeba "ciągnąć" kierownicę. Podczas hamowania ściąga niespecjalnie. Ciśnienie w oponach ok wszędzie. Może to coś z ukł. kierowniczym?
pozdrawiam
adam

Prawdopodobnie masz delikatnie ugientą prawą kolumnę kierowniczą.

Mam podobnie, po 3 ustawieniach zbieżnośći dałem sobie spokój z tym,
Nie ruszam, bo ....
się przyzwyczaiłem

Cytat:
2006-08-25 13:26:45, adaman pisze:
Jak może byc przyczyna? Jak w temacie , ściąganie widać szczególnie podczas jazdy w trasie, jest to trochę męczące jak trzeba "ciągnąć" kierownicę. Podczas hamowania ściąga niespecjalnie. Ciśnienie w oponach ok wszędzie. Może to coś z ukł. kierowniczym? pozdrawiam adam

Będą zjeby ojjj nie ten wątek
Od siebie mogę tylko dodać że może masz układ zapowietrzony i jeden tłoczek ci dokładnie nie odpuszcz sprawdż czy ci się felgi nie grzeją? Z prawej strony na którą ściąga

[ wiadomość edytowana przez: Paint dnia 2006-08-25 14:09:45 ]

Moim zdaniem nie jest to sprawa hamulców - bo podczas hamowania jak opisujesz nie ma prawie różnicy a jak by tłoczek trzymał to i tak pierwszy by załapywał i by ciągneło.

Sprawdź jak się mają przednie amortyzatory bo ja u siebie przed wymianą też kedyś miałem ciągoty na lewo podczas jazdy,
minęło jak dostał nowe sprężyny (taka sama wysokość ) i nowe amortyzatorki. Zbierzność też się wtedy dała ustawić...

a jeżeli nie to to nie mam pomysłu...

Cytat:
2006-08-25 14:04:01, Paint pisze:
Będą zjeby ojjj nie ten wątek

Jak to nie ten
MotoNews.pl >> Klub Daewoo Espero >> Motoryzacja, tuning, porady >> Ściąga w prawo.