Uszczelki drzwi i klapa bakażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Może ktoś miał taki problem z uszczelką wokół szyby pasażera tzn. odstaje od szyby na około 0,5 cm na odcinku pionowym wzdłuż słupka. Prawdopodobnie ta szczelina powoduje hałas/świst powietrza przy większej prędkości. Zastanawiam się czy może na ciepło by się nie dało jej podgiąć?

A druga kwestia to zamykanie bagażnika w kombi raz na ileś razy nie zaskakuje i trzeba kilka razy porządnie trzepnąć za nim zaskoczy. Tak jakby ten element w podłodze przesunął się o milimetr w głąb bagażnika. Mechanik stwierdził, że ani klapa ani ten hak nie ma możliwości regulacji. Auto nie było bite z tyłu, więc nie wiem, co może być jeszcze przyczyną.

Odpowiiem troche z innej strony. Ostatnio miałem problem u siebie z drzwiami pasażera z tyłu. Nie mogłem optworzyć ani klamką wewnętrzną ani zewnętrzną. Co się okazało, był zabrudzony jak diabli. Wyjąłem cały zamek, przeczyściłem, przesmarowałem i otwiera się i zamyka jak fabryczny. Może coś podobnego pomoże u Ciebie??

Raczej to nie to ewidentnie jakby od temperatury/załadunku cofał się trzpień co wydaje mi się niemożliwe