Skrzynia biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ludzie doradźcie gdzie się dolewa olej do skrzyni, czy to ten korek plastikowy po prawej stronie, mam 5 biegową (mk7 1.3cl 1997prod.) thx

Nie wiem czy jest to takie samo jak w poprzednich. U mnie sa dwa koreczki. Jeden jest z przodu skrzyni na wysokosci zderzaka, a drugi jest na dole skrzyni, zeby sie do niego dostac to trzeba wlezc pod auto. Wlewa sie przez ten z przodu. Wystarczy sie uwalic przed autem i za pomoca lejka z baniaczka z plynem wlac do skrzyni tyle ile trzeba. Mam nadzieje ze pomoglem...Pozdro

Cytat:
2006-08-19 19:17:00, Gregorius1975 pisze:
Ludzie doradźcie gdzie się dolewa olej do skrzyni, czy to ten korek plastikowy po prawej stronie, mam 5 biegową (mk7 1.3cl 1997prod.) thx

Wiem ale nie powiem , wyszukiwarka twoim przyjacielem, było o tym z 1000 razy.

IHMO powinno się kasować takie wątki.

Cytat:
2006-08-20 00:39:59, Miro pisze:
Wiem ale nie powiem , wyszukiwarka twoim przyjacielem, było o tym z 1000 razy. IHMO powinno się kasować takie wątki.

Kolega ma nerwa jak widze ale wielkie za robienie porządków sie należy
BTW..Popieram

Cytat:
2006-08-20 00:53:49, Irekcity pisze:
Kolega ma nerwa jak widze ale wielkie za robienie porządków sie należy BTW..Popieram

A ma nerwa i to wielkiego jak czytam takie tematy w których już nie jeden raz opisywałem co i jak

Wiesz co Miro, jak masz nerwa to idź na ryby, myslałem, że forum jest do tego aby sobie pomagać i wymieniać wiedzę i doświadczenia, dobrze wiem do czego służy wyszukiwarka i nigdzie nie znalazłem mowy o korku, o który pytałem w poście, a twoje posty z tematem skrzyni biegów prześledziłęm dokładanie. Jak uważasz że to jest gdzieś opisane to po prostu napisz gdzie, bo takie mądrkowanie też zaśmieca forum, o wiele bardziej niż link do źródła.
Załączam zdjęcia tego korka (ten czarny ze strzałką)

i zdjęcia gdzie się sprawdza poziom oleju w skrzyni.

A zadam pytanie jeszcze raz inaczej, czy można wlewać olej tym korkiem a sprawdzać poziom poniżej odręcając śrubę kontolną. Wlewanie przez otwór po śrubie jest po prostu bardziej niezręczne niż przez korek.

[ wiadomość edytowana przez: Gregorius1975 dnia 2006-08-22 14:03:35 ]

kurka nie możliwe że nikt na forum nic nie wie na temat tego korka

witam,

ja korek (raczej śruba trox) do wlewu oleju mam z przodu skrzyni, tak gdzieś pośrodku (na wysokości linki od sprzęgła). Ten który przedstawiłeś na 2 zdjęciu jest chyba od spuszczania płynu

[ wiadomość edytowana przez: czester dnia 2006-08-24 08:20:50 ]

a ktoś wie do czego ten górny służy???

Wiesz co Gregorius... na forum najpierw się szuka... a kto szuka nie błądzi

Wątek 1
Wątek 2
Wątek 3

całe szukanie trwało kilka minut... szukać dalej?

hehe dobre