MotoNews.pl
7 Czy to przegub ??? (74972/0) - NT

Czy to przegub ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkim
Mam Audi 80 B3 2.0 E 1990 r bez ABS-u
Podobno padł mi przegub zewnętrzny, objawy : metaliczne tłuczenie podczas jazdy czy to na zakręcie czy na prostej nie ma znaczenia pod obciążeniem przy przyspieszaniu i hamowaniu silnikiem na luzie nic nie słychać.

Więć jesli to przegub to jaki kupić bo w jednym sklepie pytam i kosztuje 150 zł (niemiecki) a w drugim kosztuje 240-280 zł tez jakis niemiecki ?! Nie piszę nazwy firm bo przecież u sprzedawczyków wszystkie są dobre tzn b. dobre i super.

Co kupić ???

Ile powinien kosztować taki przegub, a może jakąs firmę mi polecicie.
Będę bardzo wdzięczny
Z góry dziękuje

[ wiadomość edytowana przez: byniu dnia 2004-12-20 10:44:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: byniu dnia 2004-12-20 13:21:37 ]

jezeli podobno padl ci przegub to najwiekszy halas bedzie przy
maksymalnie skreconych kolach i dosc szybkim zawracaniu. Z
obciazeniem bedzie jeszcze bardziej slyszalny.
W czasie jazdy prosto bedzie cicho. W innym przypadku to
nie jest przegub.

Mialem podobny problem,przy pelnym skrecie i ruszaniu strzelalo cos w kole,poszedl przegub i guma na nim,cena wyszla okolo 170 przegub i chyba 30 zeta guma na ten przegub,Pozdro

Najprawdopodobniej to przegub, ale pewności na 100proc nie mam, najlepiej rozbierz i zobaczysz w jakim jest stanie, chociaż na oko to ...... . A jeżeli chodzi o cene to kup najtańszy albo najdroższy w serwisie. Aa i nie zapomnij o tej osonie gumowej i smarze! Smar musi być specjalny hmm zapomniałem jego nazwy ale kosztuje grosze albo niektórzy sprzedają je w komplecie z tymi gumami.

ja mam bardzo podobny problem. przy skręcie (nawet nie tak dużym, ale łuki pokonuje cicho) stuka niemiłosiernie, a jeśli ruszam bardzo powoli i skręcam, to nie zawsze stuka, ale szarpie rytmicznie kierownicą, jakby chciała się skokami wyprostować (koła ). Na moje oko to przegub. pytanie tylko jak długo może pociągnąć? muszę jeszcze tydzień objeździć do przypływu gotówki czyli min. 210km muszę zrobić, czy wytrzyma przy bardzo delikatnej jeździe i pokonywaniu zakrętów na luzie (o ile to możliwe). pozdro