| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-05-11 17:43:33 jeśli chodzi o jazdę po mieście to kleszczem lepiej się jeździ, wszędzie się wciśniesz i nie ma problemu z parkowaniem, pali stosunkowo niewiele a jak troszke go podłubać to można się nieźle powściekać...Df wygodniejszy, większy, fajnie się prowadzi, duży bagażnik tylko, że pali dużo, chyba że LPG...jeśli chodzi o awaryjność to kant jest zdecydowanie lepsiejszy... |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-05-11 22:15:11 nikt nie zwrucil uwagi na pewna sprawe jaka sa pieniadze , kanta kupi sie za grosze , natomiast maluch jest juz drozszy ale pozniej malucha latwiej sprzedac a kanty masakrycznie traca na cenie i poznijesza sprzedasz jest kompletnie nie oplacalna , ja polecam kanta , jest troche awaryjny ale jak sie dba o niego to niejest tak zle z tym a pozatym mam kanta na gaz i w wakacje wychodzilo mi ze za 10zl robilem 100km zobaczymy jak teraz ze spalaniem ale mozna zejsc do 9l na 100km , zalezy jak kto jezdzi |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-11 22:16:05
przeciez ci napisał w innym poscie ze w poniedziałek !!!! |
Putin Kraków | 2003-05-11 22:23:44
ja jestem nikt? ja dokladnie zwróciłem uwage na koszty... fakt zaponiałem o tym ze kanta mozna stosunkowo tanio kupić i to już przerobionego na gaz ale malca za 200 zeta też nie problem znależć... widziałem kiedy kanta za 1300 zet rocznik 90 gaz silnik poldoneza okr zegary itp...byl w calkiem niezlym stanie kurde poruszacie takie tematy ze zastanawiam sie czy nie czas juz zmienic auto... |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-05-11 22:29:07
peace ps. ja swojego rok90 , przebiek 100tys km i z lpg kupilem rok temu za 2,2tys zl a teraz to takiego mozna za 1,4tys zl bez problemu wytargac |
Putin Kraków | 2003-05-11 23:33:52 tamten miał chyba ze 130t jak nie więcej...
a miał jeszcze chalogeny(chyba 4), ciemne szyby z telu(niezbyt pieknie zrobine) i alu felgi FSO ale chyba był sprzedawany bez alu i wtedy zaczšłem żałować że rok wczeniej kupiłem malca z tego roku... |
![]() EGON-TKL ZGIERZ | 2003-05-11 23:42:26 ja ako uzytkownik 2 Fiatów 125p i 3 fiatów 126 p polecam Kanta bo maluchami juz sie wyjeżdziłem ale za tą kase można kupić 131 mirafiori bardzo dobre fury albo tak ja teraz wyrwałem Regate |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2003-05-11 23:43:42 cześć. mam DF-a polecam . ale proponuje sie zastanowić np. nad takim autem jak np. fiat 131 supermirafiori np 1.6TC. kupilem taki(na części do DF-a) za 600zl z LPG . stan do rem. ale 1-1.5 tyś. i masz super fure klimat że hej(miękki troche jak na mój góst). ale jeśli chodzi o wybór maluch-fiat 125p - tylko fiat125p!!!!! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-11 23:58:45 Do miasta maluch ! Kant sie do jazdy po miescie raczej nie nadaje Ja do miasta kupiłbym malucha, a jesli zdecydujesz sie na kanta to tylko na gaz i tylko z pewnego zrodla, najlepiej od jakiegos emeryta |
Putin Kraków | 2003-05-12 02:22:53 mirafiori? a co zczesciami i ubezpieczeniem?????? po za tym przewaznie blacha ma juz za soba sporo lat a nikt za 1000zł nie sprzeda mirafiorki z dobrymi blachami...zły pomysł.
moim zdaniem wybór powinno sie dokonać pod kštem tego ile zamierzam jedzić (przeważnie kto kto jeżdzi 20 000ty rocznie ma kase na lepsze autko ) maluszek na trase to co pieknego...przygoda godna prżeżycia... |
LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2003-05-12 09:39:43 Pozwolcie, ze i ja dodam swoje 3 grosze na temat malucha:
1. maluch lepszy na kjs'y (chciarz raz widzialem kanta i dobrze sobie radzil) 2. lepiej nim jezdzi sie w zimie, zwlaszcza w gorzystym terenie 3. faktycznie bezpieczny to on nie jest 4. lepszy w miescie, nie chodzi nawet o parkowanie co o latwosc przeciskania sie miedzy innymi samochodami to tyle co na razie przychodzi mi do glowy Seba |
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2003-05-12 09:59:22
Co?? rozmawiamy o maluchu ?? że niby lepszy w ciężkim terenie od 125 ?? , no może z zaspy łatwiej go samemu wyciągnąć ... albo źle się zrozumieliśmy
A w malcu to niby jest chłodno w korku ?? i silnik się nie grzeje ?? , jak masz wentylator sprawny to nie ma problemu , jak się załączy temperatura bardzo szubko spada ...
W malucu pewnie nic się nie psuje i jest zupełnie nie awaryjny Oba auta nie są juz produkowane i oba są przestarzałymi konstrukcjami , mają wady i zalety ... Osobiście polecam DFa z LPG , maluch jest dla mnie za mały ... DF ma podstawową zalete - wygodną tylnią kanape , i dużo miejsca po odsunięciu przednich foteli maX do przodu ... miękkie zawieszenie działa prawie jak łużko wodne |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-12 10:07:25 Tylko pisze z mojego doswiadczenia ! Akurat mamy w domu malucha i DFa, i wiekszosc czasu podruzujemy maluchem nie dlatego ze maluch pali mało po prostu kanta trapia ustrki może mam felerny model kto wie |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-05-12 10:21:56 nie zapominajmy że to tylko FIAT |
zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2003-05-12 10:38:46 Kanciak lepszy od malczana bo i we 4 osoby sie jedzie komfortowo a w malczanie nie ma komfortu, w moim kancie mam nawet podłokietnik w tylnej kanapie. |