Zgubione wszystkie dokumenty ! POMOCY !!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś już to przechodził ?
Zgubine dokumenty: dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny, polisa oc/nw, książeczka wojskowa, karty bankowe,

Jak teraz z wyrabieniem od nowa dokumentów? Od czego zacząć? Dowód osobisty? Przegłąd? dowód rejestracyjny ??
Co z ważnością mojej polisy ??

polise w ubezpieczalni wypisza ci nowa , dszukaja po nr rejestracyjnym lub po nr nadwozia. Z przegladem tez nie bedzie problemu napewno w kompie maja te dane wiec wydrukuja ci na nowo, co do reszty dokumentow to zglos ich aginiecie na policje zeby ci ktos walka nie zrobil.

Ja w stycniu zostałem okradziony.

Dowód osobisty - idziesz po wniosek, wypełniasz, oddajesz djęcia, placisz, odbiór po okolo miesiącu. Odbierz również zaśiwadczenie o stałym zameldowaniu, będize potrzebne do prawka. ok 35 zł

Prawo jazdy - wniosek, zdjęcia, oplata, odbior po okolo mieciącu, ale poproś w Wydziale Komunikacji o potwierdzenie że masz prawko. ok 70 zł

Dowód Rejetracyjny - wniosek, karta pojazdu musisz oddac, odkręć tablice, bo dotaniesz nowe nalepki (jeśli masz już białe) dostajesz doód tymczasowy, placisz, odbiór do miesiąca. o 70 zł

OC/NW wypisują duplikat od ręki ale tam gdzie wykupiłeś.

Ksiązęczka wojskowa = nie wiem

Karty Bankomatowe - zablokuj przede wszystkim, potem idź do banku i w zależności od banku albo płacisz albo nie, kartę dostaniesz do miesiąca. 15 zł

No i wszędzie musisz pokazywać zaświadczene z policji, albo wypisywac zaświadczenie o utracie.

Wszędzie przy odbiorze dolicz jeszcze znaczki skarbowe. Jeśłi dobrze pamiętam na znaczki okolo 20 zł poszło.

przygotuj się na stanie w kolejkach.

Życzę duuuużo cierpliwoci.

Bardzo dziękuję kolegą za pomoc, w szczególności koledze Snale'mu.

Trzeba byc twardym a nie miętkim.
Dam rade.

Kurde Stary a po co wozisz książeczke wojskowa?

Książeczka wojskowa - wniosek, 1 zdjęcie, ok. 30 zł (w znakach skarbowych). Musisz mieć niestety dowód.

Ja tylko dodam dwie rzeczy ....
po pierwsze współczuję straty, czeka Cię kupę załatwiania nie mówić o kasie ...
po drugie w wydziale komunikacji, jeśli masz nawet tablice to dostaniesz nowe ... z flagą unijną kosztów nie znam ale są mniejsze niż rejestracja od zera. To akurat przerabialiśmy niedawno w pracy, auto zgubiło tablicę i nie chcieli dorobić jednej sztuki nowej tylko dorobili dwie unijne.

Jestem po pierwszym dniu załatwiania papierów.

Polisa oc, wydano bez problemów w główniej siedzibie ubezpieczalni

Dowód osobisty 30zł, czas oczekiwania: 3/4 tygodnie
wymagane: 2 zdjęcia

Prawo jazdy 77zł, czas oczekiwania: 2 tygodnie
wymagane: 1 zdjęcie

Po dowód rejestracyjny jade w poniedziałek(tymczasowy). Co do wymiany tablic to nie będą one wymieniane tylko naklejka na nich bedzie nowa.
(i dlatego trzeba zabrać ze sobą tablice).
Koszt nowego dowodu rejestracyjnego ok. 80zł.