| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DrA eS ... | 2004-05-23 12:37:06 Nie ma... dopiero po wlaczeniu zaplonu. |
FanTM Omega A Sedan Bydgoszcz | 2004-05-24 11:31:59 Wielkie dzięki to będę musiał przerobić. Myślę ze warto bo po co katować akumulator i całą resztę o której była mowa. DZIĘKI POZDRO |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-05-26 07:43:22 Przerabianie zapalniczki aby byla przez caly czas pod napieciem jest mocno niebezpieczne ze wzgledu na mozliwosc spalenia autka. (na skutek zwarcia lub gdy zapomnisz i zostawisz wlaczona i nie zadziala wylacznik termiczny).
Skrajnie nie polecam. |
FanTM Omega A Sedan Bydgoszcz | 2004-05-26 12:42:53 Dzięki za info ale moje poprzednie samochody właśnie tak miały oryginalnie podłączoną zapalniczkę i jakoś problemu nie było. POZDRO |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2006-11-20 12:36:33 No właśnie - w poprzednich WSZYSTKICH pojazdach czterokołowych zapalniczki zostawały pod napięciem. W klusce mi to raczej nie przeszkadzało, że nie ma napięcia po wyłączeniu zapłonu. Jednak od kiedy mam wspaniałe radio SIBI (zestaw LOB made in Kielce) jest to dość upierdliwe. Czasem na postoju by posłuchać co w trasie piszczy muszę kluczykiem kręcić. Pomijam fakt coraz modniejszych odtwarzaczy DVD na zapalniczkę, którymi raczą się szkodniki na tylnej kanapie.
Czy można CB podłączyć na stałe pod napięcie bez wględu na stan zapłonu? Pewnie można ale chciałem się dowiedziec gdzie i jak najprościej albowiem o elektryce mam takie pojecie jak moja zona o podwyżkach pensji dla nuczycieli przez Marcinkiewicza. Pozdrawiam |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-11-20 15:08:08 Tylne gniazdo powinno być pod napięciem do czasu zgaśnięcia lampek przy otwartych drzwiach. |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-11-21 00:20:34
wystarczy mieć otwarte drzwi |
biszek DEADSOUL Opel Omega B 2.5V6 Bielsko | 2006-11-21 07:52:26 ja sobie zrobilem gniazdko ktore ma caly czas prad i jest zabezpieczone bezpiecznikiem nic nie przerabiajac w instalacji
poprostu pociaglem prad z kostki ktora jest przeznaczona na przyczepe /znajduja sie przy kole zapasowym , za lewarkiem oczywiscie w kombi/ a samo gniazdko umiescilem z tylu na nadkolu zaraz za tylnymi siedzeniami mysle ze dla tych co nie chca grzebac w instalacji to najlepsze wyjscie poza tym u mnie niemcy mieli wyprowadzone gniazdko do bagaznika taki ala przedluzacz /ktory oczywiscie wywalilem / ale z tego co widzialem to mial byc podlaczony w okolicy tylnej zapalniczki , byc moze na jednej z kostek jest tam caly czas prad , moze na kostec do podgrzewania siedzien? niewiem , ale tam gdzies sie chcieli wpiac , tyle ze nie zdazyli
pozdrawiam |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-11-21 15:08:32
Znaczy, w tylnej zapalniczce napięcie masz doputy, dopuki nie wyjmiesz kluczyka ze stacyjki |