DRZWI !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, mam pytanko jak dostać się do autka kiedy zamknąłem drzwi na central + rygiel ( elektr. szyby ) a potem odłączyłem zasilanie z akumulatora i zatrzasnałem klapę do silnika ???
Proszę mi nie pisać że jestem dureń !!!! ( sam to wiem ) tak sie nie robi. Potrzebna pomoc bo autko musi zarabiać kaske.
Mam dwa pomysły
1 - wywalić przednią szybe ( i tak pęknięta i do wymiany ) ale jeszcze mnie psy nie złapały
2 - wyjąć z uszczelki ( czy się da ?? ) małej szybki w tylnych drzwiach ta co się nie opuszcza i wepchnąć tam małego szkuta ( po naszemu to bajtel a jeszcze po naszemu to dziecko ) i podnieść klapę
ale czy to się da. Proszę o poważne rady bo jak nie to ..... .
Tak co bym jutro wyjechał po kaskę. Narka Jarecki

Wiesz kiedys wsiadlem do swojej omegi, wlozylem kluczyk do stacyjki i chcialem wcisnac sprzeglo, niestety gdy polozylem noge na pedale okazalo sie ze ten wpadl w podloge i wcale nie niemial zamiaru wrócić. (okazalo sie ze padl silownik przy wycisku) Otwozylem dżwi wysiadlem i nieco wkur... mocno nimi trzasnołem. Niewiem dlaczego ale gdy trzasnolem dzwiami zamknol sie rygiel w dzwiach , a zanim wszystkie zamik w calym aucie (zadzialal centralny). Przypomne ze kluczyki zostaly w stacyjce razem z pilotem o centralnego zamka. Mialem juz dosyć!!! Naszczescie z pomoca przyszedl mi dobry ziomek który sprytnie ogioł górna rame dzwi wlozyl drucik, pociąg, i wszystkie zamiki sie otwozyly.

Proponuje udac sie do jakiegos znajomego zlodzieja.

Pozdrawiam FuBu

Tak, Fubu ale central i jeszcze rygiel to nie da się od środka, za mocno trzyma.

Napisalem na PRIV... po co zdradzac jak otworzyc Ome

hehe, DrA ma dobry patent
to prawie tak jak przez wydech zrobić kapitalkę

DrA dzięki, odpowiedziałem na PRIV. Macie rację były nawet próby podłączenia zasilania przez gniazda do haka. Zdał egzamin inny patent.

Witam.
Mam podobny problem, tyle,ze u mnie po zamknieciu dodatkowym ryglem (2x przycisk na pilocie) . Pilot stracił pamiec ,moze bateryjka słaba .
Teraz nie moge sie dostac do środka , mimo iz krece kluczykiem w zamku ..efektów to nie przynosi za wiele ((
Pozdrawiam

czekajcie, bo nie rozumiem jeżeli się zamknie drzwi i odłączy aku, albo pilot nagle przestanie działać po kliknięciu 2x, a kluczyki mam w łapie to nie otworzę tego tradycyjnie???

Jedrek13, też coś takiego ostatnio przeżyłem. Podchodzę do auta, pstrykam pilotem i nic, więc myślę pilot zdechł i próbuję kluczykiem i ZONK. Zamek był zaryglowany. Wtedy zbladłem i oblałem się potem Po różnych próbach otworzyłem zamek kluczykiem "na chama" i nawet nic nie zepsułem-może to takie zabezpieczenie w razie czego. Dopiero po otwarciu drzwi kierowcy martwiłem się jak otworzyć pozostałe zaryglowane włazy. Okazało się, że centralny i alarm zdechł na amen.

Zamka zaryglowanego nie można otworzyć kluczykiem kiedy np. nie ma napięcia, normalnie z kluczyka można zamykać i otwierać z ryglem i nie trzeba mieć pilota.

...dzieki ..dało rade...... przekreciłem na siłe i pusciło .
Okazuje sie jednak ,ze problem tkwi w wyładowanym akumulatorze ....hmmm dziwna sprawa , radio samo przeierz gasnie po godzinie, swiatła zgasiłem ..wiec czemu ......

Cytat:
wyładowanym akumulatorze ....hmmm dziwna sprawa , radio samo przeierz gasnie po godzinie, swiatła zgasiłem ..wiec czemu ......

przyczyn moze byc 1001
na poczatek 5:
- aku juz ma dosc
- zwarcie w celach aku (uszk. mechaniczne)
- zwora gdzies w ukladzie
- przebicie (np. przez wilgoc)
- uszk. alarm i pobiera za duzo power

Witam
Mi sie bezpiecznik przepalił i nie mogłem przekręcic klucza w klamce ale na szczęscie mam kombi i wlazłem od bagażnika tam sie zamek nie rygluje