| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fubu DEADSOUL OPEL OMEGA 3000 24V Busko-Zdrój | 2004-02-10 00:18:50 Wiesz kiedys wsiadlem do swojej omegi, wlozylem kluczyk do stacyjki i chcialem wcisnac sprzeglo, niestety gdy polozylem noge na pedale okazalo sie ze ten wpadl w podloge i wcale nie niemial zamiaru wrócić. (okazalo sie ze padl silownik przy wycisku) Otwozylem dżwi wysiadlem i nieco wkur... mocno nimi trzasnołem. Niewiem dlaczego ale gdy trzasnolem dzwiami zamknol sie rygiel w dzwiach , a zanim wszystkie zamik w calym aucie (zadzialal centralny). Przypomne ze kluczyki zostaly w stacyjce razem z pilotem o centralnego zamka. Mialem juz dosyć!!! Naszczescie z pomoca przyszedl mi dobry ziomek który sprytnie ogioł górna rame dzwi wlozyl drucik, pociąg, i wszystkie zamiki sie otwozyly.
Proponuje udac sie do jakiegos znajomego zlodzieja. Pozdrawiam FuBu |
![]() jarecki21 Omega B 2.5 v6 automat Bytom | 2004-02-10 00:49:58 Tak, Fubu ale central i jeszcze rygiel to nie da się od środka, za mocno trzyma.
|
DrA ![]() eS ... | 2004-02-10 09:47:54 Napisalem na PRIV... po co zdradzac jak otworzyc Ome |
Res best memory O-ka | 2004-02-10 13:19:01 hehe, DrA ma dobry patent to prawie tak jak przez wydech zrobić kapitalkę |
![]() jarecki21 Omega B 2.5 v6 automat Bytom | 2004-02-10 21:52:42 DrA dzięki, odpowiedziałem na PRIV. Macie rację były nawet próby podłączenia zasilania przez gniazda do haka. Zdał egzamin inny patent. |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2006-08-26 21:24:48 Jedrek13, też coś takiego ostatnio przeżyłem. Podchodzę do auta, pstrykam pilotem i nic, więc myślę pilot zdechł i próbuję kluczykiem i ZONK. Zamek był zaryglowany. Wtedy zbladłem i oblałem się potem Po różnych próbach otworzyłem zamek kluczykiem "na chama" i nawet nic nie zepsułem-może to takie zabezpieczenie w razie czego. Dopiero po otwarciu drzwi kierowcy martwiłem się jak otworzyć pozostałe zaryglowane włazy. Okazało się, że centralny i alarm zdechł na amen.
Zamka zaryglowanego nie można otworzyć kluczykiem kiedy np. nie ma napięcia, normalnie z kluczyka można zamykać i otwierać z ryglem i nie trzeba mieć pilota. |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-08-27 19:53:36
przyczyn moze byc 1001
na poczatek 5: - aku juz ma dosc - zwarcie w celach aku (uszk. mechaniczne) - zwora gdzies w ukladzie - przebicie (np. przez wilgoc) - uszk. alarm i pobiera za duzo power |