| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-08-30 12:23:07
Bartek... To nie tak Przepisów jest ZA DUŻO - koncesje pozwolenia, opłaty itp. Gdyby to był wolny rynek i każdy mógłby sobie (bez konieczności dawania łapówki) postawić stację to ceny szybciutko by spadły A i jakość paliwa by siępodniosła. Jeżeli tak naprawdę właścicielami stacji w PL sa tylko duże koncerny (w ilości 4-5) a prywaciarze się nie liczą (są tylko przykrywką dla mafii) a wszyscy biora wachę z jednego źródła to wtedy zxmowa cenowa nie stanowi żadnego problemu. Marże by wtedy spadły i nie było by biznesu dla mafii. To samo z wysokością podatków - niższa akcyza -> mniejszy zarobek na oszustwach. Ale widocznie komus chodzi o to żeby tak nie było.... |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2006-08-30 12:47:02 Popieram przedmówcę. Gdyby nasz "wolny rynek" był rzeczywiście wolny, czyli nie byłoby tylu ograniczeń, ceny musiałyby spaść. Tak samo jest w wielu innych branżach.
A że nasi miłościwie panujący lecą sobie w... bambuko, to już inna sprawa. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-08-30 13:10:44 Wracając do tematu autostrad, marzy mi się taki węzeł komunikacyjny jaki mają nasi zachodni sąsiedzi.
No i brak ograniczeń prędkości na autostradach
A u nas jest tak: Radiowóz na A4 |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-08-30 13:49:18
Czy to ptak? czy to samolot? nie!!! to Tomek Mydlowski ![]() |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-08-30 13:55:49 ja tam od kilku lat twierdze ż epóki nie ma autostrad - każda wiocha na przelotówce - dozwolone 90, i co kilometr fotoradar - we wiosce nastawiony na 100, poza na 120 i koniec, byłby moment porządek...
zresztą polacy nie mogą mieć autostrad bo mają najebane w te swoje łby jak widac zresztą na załaczonym obrazku... a takiego to powinni od razu na tylne siedzenie , amochód na lawete na parking policyjny , a koleś na 48 godzinna obserwacje do wariatkowa z podejrzeniem że jest pojebany... 50 osób by tak urządzili , fama by sie po kraju rozniosła i troche by się na myślenie niektórym zebrało, albo jeszcze inaczej... dane faceta do kartoteki i w jeg miejscowosći dane do szpitala i przy najbliższym wypadku samochodowym ( kilka trupów, porozrywane ciała itp) po kolesia radiowozem , niech idzie sprzątać po kims takim jak on.... oj moment byłoby bezpiecznie na naszych drogach.... |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-08-30 14:12:50
Podlinkowałem to dlatego, żeby pokazać jakie kretyńskie jest u nas prawo. Gość jechał płynnie, w Niemczech wszystko by było OK, a tu? Prędkość ijuż dostanie 1000zł mandatu
Niebezpieczna jazda jest TU i to jest dowód, że piraci nie tylko mieszkają w Polsce |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-08-30 14:59:37
Ale przyznacie, że Audica zap... jak odrzutowiec
Pozdrawiam - SpeedR |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-08-30 15:18:41
Zonk. To akurat był holender. A to co Kisztan podlinkował... Kurde. Mało w gacie nie zrobiłem jak to oglądałem. Debil. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-08-30 22:30:37 panowie...
ja też jestem zwolennikiem odpoweidnije prędkości ale 200 na dwupasmówce to zdecydowanie za dużo i co z tego ze on jedzie płynnie??? jego jazda jest plynna dopóki coś się nie dzieje... przykład: jedziesz między tirami i zabierasz się do wyprzedzania ich lookasz w lustro i widzisz ze w odległości do 100 metrów nic za tobą nie ma, więc wypałzasz ,a tu nagle pisk opon i jebut bo ktoś zapierdalał 200.... droga hamowania ze 100 wynosi około 40 metrów, z 200 ponad 160 metrów - czyli żeby wychamować z 200 do 100 facet potrzebuje co najmniej 120 metrów + czas reakcji czyli pewnie następne 50 metrów.... jeśli dalej uważacie ze 200 to bezpieczna prędkość, top znacyz że zaden z was : 1. nigdy nie rozbił samochodu 2. nigdy nie miał przygody z niekontrolowanym zachowaniem pojazdu przy conajmnie 90 km/h jakby Was szanowni rajdowcy spotkała którakolwiek z tych przygód przyznali byście mi racje że na jednopasmówce 120 to juz szaleństwo , a na dwupasmówce 150... a odnośnie holendra - szczerze wątpie.... raczej jakiś polaczek co albo tam zamieszkał , albo auto sprowadził.... ci znają rodowitych niemców wiedzą o czym mówię i co z tego że tam możńa do bólu, skoro boli przy 140?? ci co tam zapierdalają to albo polaczki turaski , albo mlodziaki ewentulanie konkretne sportówy pojedźcie czasem na KJS, tam zobaczycie co oznacza technika kierownia - 18 letnie dzieciaki wmaluszkach objeżdzają cwaniaków w golfach GTI... spróbujcie sami wystartować - wpisowe to grosze, nikt nie każe wam zarżnąć samochodu , jedziesz na tyle na ile chcesz , żeby się sprawdzić... wspaniała zabawa skok adrenaliny taki , że jeszcze pół dnia cie nosi... a i głupich wyścigów spod świateł odechciewa się na co najmniej miesiąc
naprawde polecam, startowałem kilka razy polonezem , dwa razy espero i musze przyznać , ze polonez lepiej mi w łapie leżal , szczegulnie na szutrowych odcinkach ![]() |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-08-30 23:30:22 nikt tutaj niemowi ze 200 jest bezpieczna predkoscia. ale napewno bezpieczniejsza jak jechac 200 i skakac z pasa na pas jak tamten koles w audi. Wypadki niesa przez predkosc a przez brawurowa i nieodpowiedzialna jazde oszolomow.
1. Przyklad :Czy ci ludzie co zgineli w busie mowie o 8 osobach pod augustowem jechali 200? nie zabil ich idijota ktory zasnal, jechal do konca swoich mozliwosci. Bo jeszcze kawalek, jeszcze troche a polozyc sie niepolozyl. Ja rozumiem ze pracodawcy wymagaja ale nic ponad sily ludzkie. kazdy mniej wiecej zna swoja granice wytrzymalosci. 2. Przyklad: Ten idijota pokazany przez Piotrka w poscie z filmami jest rozsadny? zapierdala 220 przez wioske niemyslac ze moze mu wyskoczyc dziecko z podwurka. Chodzi o to ze mozna jechac szybko ale wiedziec gdzie i o jakiej porze. Dostosowac predkosc do warunkow panujacych na jezdni. nikt tutaj niemowi o rajdowej jezdzie czy sciganiu sie z pod swiatel. Tak samo musi uwazac ten co zapiepsza 200 na 2 pasmowej drodze i ten co zmienia pas |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-08-31 10:33:00 Zobaczcie dorgę na Gdańsk - Polska to kraj terenów zabudowanych.
Co dwa kilometry ograniczenie do 40 km/h bo dziura w drodze, ograniczenie do 60 km/h (co trzy kilometry) bo teren zabudowany. Jakby tak chciec jechać wedle przepisow to do najważniejszego miasta portowego w kraju ze stolicy oddalonej o 330 km jedziemy 6-7 godzin
Ludzie są spóźnieni, spieszą się, powodując wypadki. Jeśli będę miał austostradę do Gdańska z Warszawy to napewno nie przekroczę na niej 140 km/h, bo po co kiedy do Gdańska dojadę w 2,5 godziny jadąc zgodnie z przepisami. To fatalne drogii są przyczyną większości wypadkow - pośrednio i bezpośrednio. Jak można polować na kierowców na ograniczeniu 40 km/h, które obowiązuje tylko dlatego że drogowcy nie naprawili drogi od pół roku. Jeśli kraj połączą dobre drogi, wtedy poprę bezwzględne kontrolowanie prędkosci, a tak to niech mi skoczą na pompkę. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-08-31 10:54:19 dokładnie o to mi chodziło....
nie ma możliwości przeprawienia się przez nasz kraj wludzkich warunkach, a te wsyztskie mendy ustwaiają się nie tam gdzi ejest reczywiście niebezpiecznie ( bo tam łapali by 1 na godzinę) tylko tam , gdzi ejest durne ograniczenie - bo tu każdy jedzie ponad przepis i wyłapują hurtem.... |
marcin2 gdynia | 2006-08-31 12:08:19
fakt
wtedy okazuje się że ci co tak chętnie wypisują/mówią że jeżdza "szybko ale bezpiecznie" to tak naprawdę nie potrafią panować nad samochodem, a ich czasy są pożałowania godne
ale kto by chciał się tak sprawdzać? przecież każdy jeździ lepiej/szybciej/bardziej zdecydowanie niż kierowcy sportowi Aż dziw że mamy tylko jednego Kubicę-jeżeli umiejętności internautów/kierowców byłyby choć w połowie takie jak oni uważają, to w wyścigach/rajdach nikt by nam nie dorównał ![]() |