Chodzi na gazie i na benzynie razem!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niewiem co można zrobić w tej sytuacji, lub jak ewentualnie temu w prosty sposób zaradzić.
Instalacja ZAVOLI, sekwencja, samochód SAAB 900.

PROBLEM:

Na benzynie chodzi normalnie;
Po przełączeniu na gaz , chodzi na gazie i na benzynie( wiem że tak jest bo widzę na komputerze że poziom benzyny spada), a silnik chodzi bardzo nierówno.
Sprawdziłem szczelność wszystkich przewodów gazowych, wtryskiwacze gazowe, wszystko jest z tym OK.
Co jeszcze można sprawdzić?

przekażnik odłanczający pompe paliwa jeśli nie masz to musisz załozyc

Jak dawno masz gaz zamontowany w samochodzie i ile na instalce przejechałeś ?

Instalacja ta ma przeszło 2 lata , przejechałem na niej 100 tyś km, mam ją od nowości, do tej pory bezawaryjna.
Samochód w tej chwili ma przejechane łącznie 178 tyś km, jestem jego drugim właścicielem, przebieg jest 100% pewny.

Jeśli chodzi o przekażnik wyłączający pompę wtryskową, to musiało coś takiego tam być, skoro tyle czasu działało dobrze, jednak nie wiem gdzie to znaleźć.

Pewnie sterownik padł i nie odcina benzyny. Są jakieś inne problemy spadła moc itd. trzeba sprawdzić czy napewno bierze bene przy pracy na gazie np. unieruchamiając ukł. benzynowy ("odcinając pompę") i obserwując czy praca silnika się poprawiła. Lepiej jedź z tym do warsztatu żeby sterownik benzynowy też nie oberwał bo naprawa będzie sporo droższa.
Jak sprawdzałeś wtryski gazowe jeśli są typu PAN to lubią się przycinać i szarpie silnikiem.