Jaka instalacja do HONDY CIVIC 3D - wielopunkt (90KM) ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę założyć instalacje gazową do hondy civic 1.4is - wielopunkt (90KM) z 96 roku, ale nie mam pojęcia jaka byłaby w moim przypadku najlepsza (ważny jest oczywiście stosunek jakość/cena). Dodam ze mysle o instalacji II generacji. Bede wdzięczny za jakieś wskazówki i rady (jaki mikser, reduktor, komputer, itp - moze polecicie też jakiegoś gazownika z Warszawy, czy Ostrołęki). Z góry dzięki i pozdrowienia dla wszystkich czytających

[ wiadomość edytowana przez: pawelooo dnia 2006-08-29 08:16:48 ]

Zakładaj 2-generację, ale porządnie i kompletną. Porządny emulator, komputer gazowa itp. Do tego należyty montaż i będziesz zadowolony.

...spoko..a coś bardziej szczegółowo - jaka instalacja (jakiej firmy poszczególne części składowe) i gdzie sa dobrzy gazownicy (Warszawa, Ostrołęka), na co warto zwrócić uwagę podczas montazu..????

Firmę wybierz w zależności od tego jakie dobre zakłady masz u siebie w pobliżu. Ja bym Ci polecił Elpigaz, ale jeśli do najbliższego zakładu masz więcej jak 50 km to może nie koniecznie ma to sens.

Jeśli chodzi o Elpigaz, to montuj komputer Leonardo Pro, do tego koniecznie emulator wtrysków i centralkę z tzw. pełnym wskazaniem ilości gazu (4 diody + rezerwa).

A ja polecam IV generację, zdecydowanie!
KME Diego lub AGC Zenit.
Montuję od 2500.
Tyle że..... Gniezno.

Ja tez zdecydowanie polecam 4 generacje.Mam u siebie i jestem bardzo zadowolony, spadek mocy praktycznie nie ma oraz zadnych klopotow.Po miescie najwiecej udalo mi sie wciagnac 11 litrow ale przy badzo dynamicznej jezdzie.Srednio wychodzi jakies 9,5-10 przy dynamicznej (przy spokojnej jeszcze mniej).W trasie teraz jak wracalem ze Słowacji spalil mi okolo 7,5 litra gazu/100km

Civic 1,4is 90km plastikowy kolektor ssący-polecam zdecydowanie IV
generację.Spadek mocy zero (często ciągam camping wiec mam poró
wnanie do benzyny),spalanie na benzynie ok.7-7,5 średnio,natomiast
na gazie ok.8,5 oczywiście przy rozsądnej jeżdzie.Na razie żadnych problemów.Moja instalka:układ sterujacy STAG 300,Reduktor i elektrozawór Zavoli,wtryski żółte Valteki,oczywiście emulator wtrysku
i centralkę ze wskazaniem ilości gazu.Polecam!

...dodam bo wcześniej zapomniałem o tym napisać ze kolektor w moim aucie jest metalowy, dlatego wydaje mi się że instalka II generacji byłaby ok.

Jesli możecie coś wiecej podpowiedzieć apropo moich wcześniejszych pytań, to będę bardzo wdzięczny

Pozdro

...szczególnie zależy mi na opiniach posiadaczy takiego auta jak moje - HONDA CIVIC 3D 96 1.4....

Pozdrawiam

Jesli chcesz tanio to instalka 2 gen u dobrego gazownika z dobrze dobranym emulatorem bedzie chodzic ok. W hondzie praktycznie nie zdazaja sie jakies strzaly w kolektor itp. Ale spadek mocy bedzie raczej znaczny. Najwazniejsza sprawa to regulacja zaworów zrob to zanim zalozysz gaz i rob czesciej niz jest to zalecane przez producenta.